Signifikant højere sodødelighed med indkøbt foder

Data, som Danvet har indsamlet, viser, at sodødeligheden med indkøbt foder er 1,4 procentpoints højere end med hjemmeblandet foder. Alligevel er et skift fra indkøbt til hjemmeblandet foder ikke nødvendigvis altid løsningen, hvis sodødeligheden skal bringes ned, siger dyrlæge.

- Kendsgerningen er, at sodødeligheden er stigende og på alles læber. Og det er jo både et etisk, økonomisk og imagemæssigt problem for branchen, siger dyrlæge Hasse Poulsen, Danvet. Foto: Danvet Selv om sodødeligheden med indkøbt foder er 1,4 procentpoints højere med indkøbt foder end med hjemmeblandet, er et skift fra indkøbt til hjemmeblandet foder ikke nødvendigvis altid løsningen, hvis sodødeligheden skal bringes ned. Arkivfoto Det, at færdigblandet foder i de fleste tilfælde presses i piller, er i sig selv med til at øge formalingsgraden en lille smule. Resultatet kan være en øget tendens til mavesår hos søerne. Foto: Danvet

Sodødeligheden er signifikant højere i besætninger, der bruger indkøbt foder til søerne.

Det fremgår af data, som Danvet’s 18 dyrlæger igennem de senest 12 måneder har indsamlet fra en stor gruppe sohold.

Dyrlægerne fra Danvet kommer over hele Danmark og betjener cirka 35 procent af de danske søer. Det betyder, at lokale forhold ikke har kunnet påvirke beregningen af den generelle sodødelighed.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også