Vilomix køber spansk premix-producent

Danish Agros datterselskab Vilomix ekspanderer i Spanien og køber det spanske premix- og mineralselskab Tegasa.

Danish Agro-koncernens datterselskab, Vilomix Holding A/S, der også er ejet af grovvareselskaberne Agravis, Vestjyllands Andel og NAG, har netop indgået aftale om overtagelse af det spanske premix- og mineralselskab Tegasa (Técnica Ganadera S.L). Overtagelsen trådte i kraft den 2. september.

Tegasa er et familieejet selskab, der blev grundlagt i 1965, med hovedkontor i Barcelona og fabrik i Valls, Tarragona. Selskabet samarbejder med landmænd i hele Spanien og producerer vitamin- og mineralblandinger samt specialblandinger og foderadditiver til grise, køer og fjerkræ. Tegasa har et stærkt brand i Spanien og har desuden internationale aktiviteter. I 2020 omsatte selskabet for cirka 90 millioner kroner og beskæftiger 30 medarbejdere.

Koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr, ser store perspektiver i opkøbet.

- Tegasa er en rigtig spændende virksomhed, der bygger på den samme kultur og de samme værdier, som vi arbejder ud fra. Spanien er derudover et spændende marked, når det kommer til animalsk produktion, og jeg ser store muligheder for at Vilomix og Tegasa sammen kan skabe endnu bedre resultater. Derudover ligger der også muligheder for genetikselskabet Danbred, som vi er medejere af, siger Henning Haahr.

- Opkøbet følger vores strategi om at gøre koncernens premix- og mineraldivision endnu mere international, og jeg ser frem til samarbejdet med de spanske landmænd, tilføjer han.

Adm. direktør i Vilomix, Peter Iversen, tror blandt andet på, at selskabets styrke og viden indenfor genetik i Danmark kan være med til at styrke Tegasas position i Spanien. Ifølge Peter Iversen er en stor del af de i alt cirka 2 millioner søer i Spanien baseret på dansk genetik.

Aftalen er betinget af godkendelse fra de spanske konkurrencemyndigheder.

Læs også