State of Green får ny bestyrelsesformand

Det bliver Jeff Gravenhorst, der overtager posten som bestyrelsesformand fra Torkil Bentzen, som har siddet på posten siden 2008.

En enig bestyrelse har valgt tidligere koncernchef i ISS Jeff Gravenhorst som ny bestyrelsesformand for State of Green.

Han overtager arbejdet fra Torkil Bentzen, som har siddet på posten siden 2008.

Jeff Gravenhorst har tidligere været Group CEO hos ISS gennem ti år og er bestyrelsesformand i Rambøll, hvor han blandt andet har ansvaret for virksomhedens efterlevelse af FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling.

State of Green hjælper over 600 virksomheder med at markedsføre danske, grønne løsninger på internationale eksportmarkeder.

Ser frem til opgaven

Miljøminister Lea Wermelin (S) har følgende kommentar:

- Arbejdet i State of Green er vigtigt, når det kommer til at brande Danmark som et grønt forgangsland og i arbejdet med at inspirere andre lande til at kigge mod danske, grønne løsninger på blandt andet vandområdet, cirkulær økonomi og luftforurening. Jeg vil gerne takke Torkil Bentzen for hans store indsats gennem årene, og jeg ser samtidig frem til det kommende samarbejde med Jeff Gravenhorst, der nu sætter sig i stolen som bestyrelsesformand.

Jeff Gravenhorst:

- Med klimaforandringerne som det internationale samfunds største udfordring ser jeg frem til at blive en del af et unikt partnerskab, hvor Danmark kan gøre en reel forskel. I lyset af vores tekniske kunnen, dynamiske arbejdsmarked og en ambitiøs politisk overligger står vi med en fantastisk mulighed for at skabe nye vækstmuligheder for bredden af dansk erhvervsliv. Som en del af State of Green vil jeg arbejde for, at den grønne eksport får det bedst mulige afsæt.

Knytter kontakter

State of Green er et non-profit offentligt-privat partnerskab mellem staten og de danske erhvervsorganisationer Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi og Wind Denmark. Konsortiet har eksisteret siden 2008 og har til formål at knytte kontakter mellem danske virksomheder og internationale, offentlige og private beslutningstagere samt at inspirere andre lande til grøn omstilling med afsæt i danske erfaringer.

HKH Kronprins Frederik er protektor for State of Green.

Læs også