Ekstra millioner til frøavlere

På DLF's generalforsamling den 26. oktober i Nyborg indstiller bestyrelsen, at der udloddes 73 millioner kroner til medlemmernes driftsfondskonti efter et rekordår med 557 millioner kroner i overskud.

,

DLFs frøavlere kunne for høsten 2020 indkassere den bedste frøafregning nogensinde. Ud over en rekordstor udbetaling på godt 15.000 kroner pr. hektar foreslår bestyrelsen i DLF AmbA, at der bliver overført 73,0 millioner kroner til fordeling på avlernes personlige driftsfondskonti.

Det sker som et resultat af, at verdens største frøkoncern ved generalforsamlingen på Hotel Nyborg Strand den 26. oktober kan præsentere det bedste regnskab i selskabets historie. Resultatet efter skat på 557,1 millioner kroner er en stigning på hele 53 procent fra regnskabsåret 2019/20 til 2020/21.

Bestyrelsesformand i DLF AmbA, Christian Høegh-Andersen, fastslår foruden for generalforsamlingen, at DLF har satset betydeligt på at blive en global markedsleder i foder- og plænefrø og er lykkedes med at sikre en stabil indtjening på et højt niveau hos de danske ejere igennem en længere årrække.

- Jeg kan kun være glad og stolt over resultatet. Vi har i regnskabsåret 2020/21 sat rekord i omsætning og indtjening i koncernen, og vi har leveret en rekordstor afregning til frøavlerne. Hertil kommer en ekstra tilskrivning på 73 millioner kroner til medlemmernes personlige driftsfondskonti. Jeg synes, vi med disse tal fint balancerer frøavlernes ønske om et godt afkast i bred forstand og selskabets behov for konsolidering for at have det fornødne økonomiske rygstød til fortsat udvikling. Den værdiskabelse, dette er et udtryk for, er ikke skabt på bekostning af virksomhed eller ejere, men gennem en balanceret afvejning af, hvordan vi bedst varetager ejernes og virksomhedens interesser på samme tid.

Læs også