Bryggeri forvandler udsmidt brød til skummende øl

Saimon Skurichin fandt under sin uddannelse på DTU ud af, hvor meget brød der bliver smidt ud på daglig basis. Med et ønske om en mere bæredygtig fremtid og et mål om selv at bidrage til et cirkulært fødevaresystem fik han etableret bryggeriet BRØL – et bryggeri, hvor ingredienserne primært består af overskudsbrød.

Sådan ser det ud, når brødet anvendes i ølproduktionen. For den unge stifter, Saimon Skurichin, er kampen for bæredygtige fødevarer en tæt og meget personlig sag. Ledelsen af bryggeriet tror fuldholdendt på, at virksomheden kan være med til at definere det danske fødevaremarked i den nærmeste fremtid.

Du nåede måske ikke at spise den kylling, du havde købt på tilbud i Netto. Brødet virkede lidt kedeligt, så du smed det ud til fordel for noget lækrere. Og banerne er måske lidt mere appetitlige uden for mange brune pletter.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også