Sponseret af: Danish Genetics A/S

Effektive avlsmetoder hos Danish Genetics

Af Danish Genetics

I hjertet af Danmarks landbrugsland ligger Danish Genetics, en førende aktør inden for avl og genetik i svineindustrien. Her arbejdes der målrettet med selektion af avlsdyr gennem en sofistikeret proces, der sikrer, at kun de bedste grise går videre i avlsprogrammet. Denne proces afspejler Danish Genetics’ engagement i at fremme sundhed, styrke og produktivitet hos svineproducenterne.

Første trin i vores avlsselektionsproces er en nøje visuel vurdering af dyrenes fænotypiske træk. Danish Genetics’ erfarne avlsteknikere evaluerer hvert enkelt dyr for at sikre, at de opfylder de høje minimumskrav med hensyn til kroppens samlede udtryk, benstilling, benstyrke, antal patter og generelle trivelighed. Denne visuelle inspektion er grundlæggende, da den sikrer, at kun de fysisk stærkeste og sundeste dyr overvejes til næste trin i udvælgelsesprocessen, mens dyr med skæve ben, brok, små inderklove osv. frasorteres og sendes til slagt. Det er bl.a. denne procedure, der er med til at sikre, at Danish Genetics kan holde deres so-dødelighed hos slagtesvinene på under 7 procent.

Andet trin involverer brugen af Danish Genetics avancerede avlsindeks, som er designet til at drive genetisk fremgang. Dette indeks tager højde for en række komplekse data, der inkluderer dyrenes genetiske potentiale og familiære bånd for at undgå indavl. Systemet sikrer, at både søer og orner vælges baseret på deres evne til at bidrage positivt til avlsmålene. Dette omfatter vurdering af benstyrke og andre nøgletræk, der vægtes forskelligt afhængigt af deres betydning for Danish Genetics’ langsigtede avlsmål.

Ved at anvende disse sub-indeks sikrer Danish Genetics, at hvert dyr ikke kun bidrager til den aktuelle generation, men også forbedrer genpuljen for fremtidige generationer. Dette er en vigtig del af Danish Genetics’ arbejde med at forme fremtidens landbrug og sikre, at Danish Genetics’ kunder modtager grise, der er stadigt mere robuste såvel som mere effektive – uden at det bliver sværere at passe dem. Det er også en stor del af grunden til, at Danish Genetics gang på gang har en pattegrisedødelighed på langt under 20 procent, hvor landsgennemsnittet ligger oppe på over 23 procent.

Danish Genetics er dedikerede til at bruge videnskab og teknologi til at fremme vores avlsstrategier. Vi er stolte over at være med til at sætte standarden inden for svinegenetik, hvilket ikke kun øger effektiviteten på de danske gårde, men også støtter en bæredygtig fremtid for landbruget generelt.

Med Danish Genetics' proces for selektion af avlsdyr kan kunderne være sikre på, at de investerer i nogle af de mest avancerede genetiske løsninger på markedet. Danish Genetics er dedikerede til at levere resultater, der ikke kun møder, men overgår branchestandarderne, og som sikrer et stærkt og sundt avlsgrundlag for fremtidige generationer.

Danish Genetics A/S

Danish Pig Genetics P/S
Lysholt Allé 10
7100 Vejle