Sponseret af: Scantruck A/S

Teleskoplæsser er vigtigste maskine hos mælkeproducent

Hos den fynske landmand Jakob Bonne Eriksen er det livsnødvendigt for gårdens drift, at teleskoplæsserens motor altid tænder om morgenen, når han sætter nøglen i tændingen. Derfor nyder man godt af den driftssikre model fra Manitou, MLT841-145 PS+, og den serviceaftale, man har med Scantruck.

Hø bliver læsset og smidt i foderblanderen. Så kommer majsen. Og dernæst kornet. Gaflen bliver smidt af og erstattes med en skovl. Så er det hurtigt ud af maskinen, tjekke om skovlen er fastspændt.

Og lige så hurtigt tilbage i kabinen. Klokken otte om morgenen er fodringstid på den fynske bedrift Gelstedgaard. Her er det gårdejer Jakob Bonne Eriksens far, der, før solen har fået rigtig fat, nærmest springer ind i Manitou’en og håndterer en af gårdens mest nødvendige opgaver, når foderet skal blandes og serveres for køerne. 

- Vi synes, teleskoplæsseren er en af de vigtigste maskiner på gården. Den skal køre hver dag, alle dage, året rundt. Og derfor vægter vi driftssikkerhed meget højt. Det er den, vi skal have fodret vores køer med. Så den skal kunne starte hver morgen, siger Jakob Bonne Eriksen.

Teleskoplæsseren bliver, for bare at nævne nogle enkelte eksempler, brugt til at læsse foder, håndtere halm, klippe hegn, flytte jord og sækkevarer samt muge ud i dybstrøelsen, når Gelstedgaard skal levere til biogasanlægget.

Og sådan bruger Jakob Bonne Eriksens far flere timer om dagen i Manitou’ens kabine. Et arbejde, der er så vanedannende, at faren, efter sin sjette tur samme dag til den lokale genbrugsstation, blev bedt om at fragte affald med et andet køretøj, da der teknisk set var tale om erhvervskørsel. 

 

Hurtig ind- og udstigning

Når man bruger en maskine så meget, og til så mange forskellige opgaver, vægter familien Bonne Eriksen det meget højt, at man nemt og hurtigt kan komme ind og ud af kabinen. Modellen MLT841-145 PS+ har fået opdateret sit trinbræt, så det er nemt at træde ned på og komme ud, når man skal montere en skovl eller en gaffel. 

- Vi er meget glade for, at den er nem at komme ud og ind ad. Det gør læssearbejdet nemmere, for vi kommer ind og ud af maskinen mange gange på en dag, siger Jakob Bonne Eriksen.

Otto Madsen, distriktschef hos Scantruck, er manden, der har solgt teleskoplæsseren til Gelstedgaard. Han supplerer.

- Det er en lille, men ikke uvæsentligt ændring, Manitou har lavet på maskinen. De har skåret væk i førerhuset, så det er meget nemt at træde ned på trinbrættet. Hvorimod du før havde svært ved at vurdere, hvor dine ben ramte ned. Det er en meget lille ændring, men folk er meget glade for det. 

Sætter pris på driftssikkerhed og service

Hos familien Bonne Eriksen værdsætter man også teleskoplæsserens driftssikkerhed. Den nye model er tredje Manitou, man har på gården. Den forrige model nåede helt ekstraordinært at køre 8.000 timer i løbet af syv år, inden Otto Hansen gav Jakob Bonne Eriksen et kald for at høre, om ikke han kunne være interesseret i den opdaterede maskine.

Ind til videre holder model MLT841-145 PS+ også godt ved, fortæller landmanden. Og skulle uheldet alligevel være ude, og der opstår nedbrud på motoren, er familien dækket godt ind med Scantrucks serviceaftale.

- Vi pakker kunden godt ind. For alt kan gå i stykker. Selv en »rød« maskine. Og så er det rart, at du har udvidet garanti. Nogle gange kører vi med garanti i helt op til fem år. Man skal selvfølgelig ikke bruge sin garanti, når der er tale om småting. Men går der en stor elektronikboks. Eller er der en aksel, der bliver utæt, så er vi der, uden at det koster titusindvis af kroner, siger Otto Madsen.

Jakob Bonne Eriksen afslutter:

- Vi kommer til at have Manitou i mange år fremover. Vi er glade for maskinen, og vi har et rigtig godt samarbejde med Scantruck. 

Om Manitou MLT841-145 PS+

  • Ny firecylindrede 4,5 liter stor Yanmar-motor, der yder 141 hk. 
  • Løftekapaciteten er øget til over 4,1 tons. 
  • Maskinens løftehøjde er 9,65 meter.
  • Præsterer en reduktion i brændstofforbruget på omkring 11 procent i forhold til forgængeren.
  • Støjniveauet i kabinen er reduceret til 69 dB. 
  • Eco-stop slukker selv motoren, hvis maskinføreren forlader kabinen. 

Scantruck A/S

Katkjærvej 5 7800 Skive