Sponseret af: Valtra

Stor planteavler: Jeg har kørt det samme traktormærke i 20 år

Landmand Niels Tvedegaard sværger til Valtra. Han købte sin første Valtra 8050 for mere end 20 år siden. Nu køber han ikke andet end Valtra, og kommer nok heller ikke til det. Sidste år blev der tilføjet hele tre nye Valtra-traktorer til bedriften.

Niels Tvedegaard er økolog. Han ejer Harridslevgård ved Randers og driver et planteavlsbrug på cirka 530 hektar. Den østjyske planteavler har drevet økologisk landbruget siden 1999, og i 2001 købte han sin allerførste spritnye traktor til bedriften.

- Jeg underskrev købsaftalen den 11. september 2001. Det er jo ikke en dag man sådan lige glemmer. Det var en Valtra 8050, der stod på købsaftalen, og jeg købte den hos den daværende lokale forhandler i Midtjylland, fortæller Niels Tvedegaard og fortsætter:

- Jeg valgte dengang en Valtra, fordi den var driftssikker og med god komfort – og det fandt man ikke i andre traktorer i samme prisklasse dengang. 

Hen over årene er bedriften vokset, og jord er blevet opkøbt. I den forbindelse har Niels overtaget andre traktormærker, men han vender altid tilbage til Valtra, når han skal investere i en ny traktor.

- Siden mit første nye traktorkøb har jeg faktisk ikke købt andet end Valtra. Det er fordi jeg stadig mener, at det er en meget driftssikker traktor, fortæller økologen.

Ønske gik i opfyldelse

Driftsøkonomien, driftsikkerheden, komforten og ikke mindst brugervenligheden er de primære årsager til, at han gang på gang køber Valtra, når der skal købes ny traktor. Og senest i 2021 købte Niels Tvedegaard hele tre nye Valtra-traktorer til bedriften. Én af dem var en Valtra N174D med frontlift, frontlæsser, front-PTO og Valtras omvendte førerplads, TwinTrac.

- I foråret købte jeg en ny N174 Direct, som afløser til min N163’er. Jeg har længe ønsket en traktor med TwinTrac, fordi det giver nogle spændende muligheder. Den nye radrenser skal skubbes, og her forventes det, at TwinTrac gør arbejdet nemmere og mere skånsomt for kroppen. Jeg får et helt særligt overblik – ligesom når jeg sidder i mejetærskeren, fortæller han og fortsætter.

- Det bliver en mere afslappende måde at køre med radrenser på. Traktoren kører på GPS og holder dermed selv retningen. I stedet for slingrekæder er der monteret en hydraulikcylinder som kan finjustere redskabet fra side til side med joystikket i armlænet.

Der er stort set ingen opgaver, som traktoren ikke kan magte. Den strigler, tromler, slår græs, kører korn og halm. Og selvom N-modellen er en smule mindre end de øvrige traktorer på bedriften, klarer den også fint vendeploven.

- Traktoren klarer stort set de samme opgaver som de større modeller. Med en vægtklods foran magter den uden problemer den fem-furede vendeplov fra Kuhn. Den har også fået samme dækmontering som mine T-model-traktorer, for med den større dækflade er der mindre marktryk. Og så behøver jeg dertil kun ét sæt tvillingehjul, som passer til alle mine traktorer.

To gode allround-traktorer

I efteråret 2021 blev der tilføjet endnu to nye traktorer til bedriften uden for Randers. Egentlig var købet af de to T235 Direct-traktorer ikke helt planlagt, men på grund af ændringer i afskrivningsloven blev de kun fire år gamle Valtra-traktorer skiftet ud med to nye. Valget faldt på T235D, fordi de har en god størrelse til at kunne varetage alle slags opgaver på bedriften.

- T235 er en stærkere traktor, der kan løfte mere. Og selvom jeg i høj grad bruger alle mine traktorer som ’allround’-traktorer til alle opgaver på bedriften, så kan jeg ikke undvære lidt ekstra styrke til mit rotorsæt, stubharven og gyllevognen, fortæller planteavleren. 

Udover de ekstra hestekræfter, som T-modellen bidrager med på bedriften, så er den ene traktor udstyret med et Valtra Guide-system, der via GPS automatiske følger kørselslinjer i marken.

- På den ene af T-model-traktorerne har jeg Valtra Guide. Den kører med plus-minus 10 centimeters nøjagtighed, og det fungerer rigtig godt til mange opgaver, siger landmanden Niels Tvedegaard.

Tryghed uden ekstraudgifter

Niels har nu kørt Valtra-traktorer i mere end 20 år, og for ham er det vigtigt at have en traktor, der giver ham tryghed i, at den kan klare hverdagens opgaver. Også den medfølgende serviceordning Valtra Care giver landmanden ro i maven.

- Valtra har en fire års garantiordning fra købsdatoen. Det betyder noget og gør mig tryg, at jeg kender mine driftsomkostninger fire år frem. Det er rigtig vigtigt for mig, forklarer Niels Tvedegaard.

Tryghed er et ord, der går igen hos den garvede landmand, for når man aldrig har købt andet end Valtra, kender man traktorernes funktioner til fingerspidserne.

- Det er ikke uden grund, at jeg gang på gang køber Valtra. Selv min gamle far, som stadig hjælper til på gården, kan finde ud af at betjene traktorerne. Også selvom traktorerne efterhånden er blevet meget smarte og teknologiske. Det vidner om en meget intuitiv traktor med høj brugervenlig, og det giver en tryghed, som både jeg og mine ansatte værdsætter, fortæller den østjyske økolog.

Valtra T235 Direct

Den populære Valtra T235 Direct er en af Valtras mest solgte traktorer. Det skyldes blandt andet, at T235D har kraften fra intelligent teknologi og styrken fra en 6-cylindret motor – det giver den perfekte kombination af styrke, komfort og intelligens.

Læs mere om T-serien her.

Valtra N174 Direct

Valtra N174 Direct er den perfekte kombination af størrelse, kraft og komfort. N-serien er Valtra-familiens fleksible arbejdshest med ergonomi og komfort designet til nemt og produktivt arbejde med din traktor.

Læs mere om N-serien her.

Valtra

Kontakt din lokale forhandler og book en demo i dag.

Klik her