Sponseret af: Brøns Maskinimport ApS

Driftsleder om investering i to Krone-pressere: - Kapaciteten er helt vild

For driftsleder Anders Bladt på Kraack Landbrug er der ingen tvivl om, at bedriftens køb af to nye Krone 1290 HDP II-pressere var den helt rette investering.

- Kapaciteten er helt vild, og det er vi rigtig glade for. Selv om vi kører hårdt til nogle gange, så bliver vi ikke straffet på kiloene. Det vil du blive på Big Balle-presseren. Du kan godt køre hurtigt med dem og putte færre stempelslag i. Du bliver bare straffet. Og det gør du altså ikke på samme måde i en HDP II'er, siger driftsleder Anders Bladt, ved Kraack Landbrug, med et smil på læben under en tør høstdag, på Haderslev Næs ved den lille by Flovt, sidste år.

Anders Bladt er ansvarlig for halmen og planteavlen. Under sidste høst kørte han selv en traktor med en Krone-presser efter sig.

Og grunden til, at driftsleder Anders Bladt samt ejeren af landbruget, Hans Henning Kraack, i første omgang fik blod på tanden og øjnene op for de nye muligheder var, at de fik lov til at få en Krone HDP II-presser på prøve under høsten 2020.

- Den kunne presse mange baller noget hurtigere, end vores Big Balle-pressere kunne. Kapaciteten var nok en halv gange højere, siger driftslederen.

Bedre ballemål

Landbruget består af 652 hektars planteavl, derudover er der tre slagtekyllingehuse, hvor der laves slagtekyllinger selv, og så arbejdes der med halm ved siden af.

Bedriftens nye Krone 1290 HDP II-pressere producerer med ballemål 120x90, hvilket både er mere effektivt til transport og opbevaring.

- Vi kunne se, at når markerne skulle ryddes op, og ballerne køres hjem, så gik det lynhurtigt. Før havde vi 26 baller på et halmtræk, og nu har vi jo 39. Så vi flytter flere ton pr. læs, siger Anders Bladt.

Hvert år produceres der omkring 30.000 baller med de nye Krone-pressere, og bedriften ejer to lastbiler til at transportere egne produkter.

Vi skal samle alt

- Afsætningen på halmen er blevet så stor nu, at vi skal samle alt, som vi overhovedet kan nå at samle, lyder det fra den garvede landmand Hans Henning Kraack, der forklarer, at det i den forbindelse er langt at foretrække de nye pressere med den højere kapacitet.

Hans Henning Kraack forklarer desuden, at de fleste varmeværker i området har fået bygget om, så de nu kan modtage midiballer, hvilket ikke var muligt i starten.

De nye pressere bruger den såkaldte Powerclean-teknologi, der holder bindeapparatet rent.

Nemmere arbejdsdag

- Det er for at give os en lettere arbejdsdag, så vi ikke skal rende deroppe og lave bindefejl. Det er den med til at gøre, siger Anders Bladt med et smil, og fortsætter med de rosende ord i forhold til, hvor nem presseren er at håndtere.

- Den er simpelt opbygget. Der er ingen sikringsbolte, som vi skifter i de andre hver dag snart. Der er bare en kobling, og det er bare nemt, forklarer han.

Grunden til at valget faldt på Krone var, foruden at der var en importør i området, at det er et velrenommeret mærke, ifølge Hans Henning Kraack.

- Det var bare oplagt, fordi de er driftssikre, forklarer han.

Og hans driftsleder stemmer også i i forhold til servicen, der bliver leveret af Yding Smede og Maskinforretning.

- De har rigtig mange Krone-pressere kørende, og har nogle utroligt dygtige montører. Hvis vi har nogle problemer, så tager det ikke lang tid før de kommer. Og så kan man også få lidt viden ved importørerne i Brøns. Alt i alt synes vi, at servicen er god, lyder det fornøjet fra Anders Bladt.

Ifølge Anders Bladt så er der ikke så meget at rafle om, når der næste gang skal investeres i en ny presser.

- Jeg tænker også, at vores næste presser bliver Krone, afslutter han.

Brøns Maskinimport ApS

Hovedvejen 20
6780 Skærbæk