Sponseret af: Danish Agro Machinery A/S

Trækkraften trak ved valget af ny traktor: Den lysegrønne LEXION klarer ærterne

På det topmoderne landbrug ved Broksø Gods er der intet brok over de to AXION 870’ere og LEXION 770’eren. Traktorernes trækkraft imponerer, og mejetærskerens hydbridsystem er perfekt til ærte-tærskning, da det giver flere tærsketimer end med andre tærskesystemer.

Broksø Gods har for blot et par måneder siden modtaget en ny CLAAS AXION 870’er. I forvejen har de i to år haft en 870’er. Og grunden til, at de nu har fået en ny og samme model er, at der ikke er noget som helst bøvl med dem.

Broksø Gods – ved naturskønne Holmegaards Mose nær Herlufmagle på Midtsjælland – skiftede til CLAAS, da Finn Jacobsen begyndte som driftsleder for to et halvt år siden, fordi han havde haft gode erfaringer med mærket før sin ansættelse.

- Da jeg startede, havde vi tre forskellige maskinfarver. Vi havde en CLAAS-mejetærsker i forvejen, som vi var glade for, så hvorfor ikke prøve en CLAAS traktor? Vi har haft stor glæde af den første AXION 870, som ikke har haft nævneværdige problemer. Derfor købte vi nummer to her i vinter, siger driftslederen.

Broksø Gods er i dag en moderne land- og skovbrugsvirksomhed med 1.000 hektar fordelt på 200 hektar skov og 800 hektar landbrugsjord. På godset er der 10 afgrøder i sædskiftet, som inkluderer frø, ærter, raps, sukkerroer, maltbyg og flere forskellige former for hvede.

Trækkraften og komforten spiller virkelig

På godset sørger medarbejderne næsten for alt markdrift selv, og Finn Jacobsen påpeger, at trækkraften var noget af det, der trak mest ved valget af 870’eren.

- Det, der var afgørende, var, at vi kørte med en otte-furet Kverneland-plov. Vi skulle kunne trække den. AXION 870’eren kom på prøve i efteråret, for at se om den kunne køre med ploven. Det kunne den, så der var jeg ikke i tvivl om, at vi skulle have den. Det var afgørende for lige den model, konstaterer han.

- De starter hver dag og er sindssygt stærke. Så vi er supertilfredse, lyder det begejstret fra traktorfører Christoffer Arensberg, der ligesom driftslederen stemmer i omkring, at det selvfølgelig også handler om komfort.

- Komforten er rigtig god. Jeg hører kun godt fra folk om komforten. Man sidder godt i den, alt virker og sidder rigtigt, siger Finn Jacobsen.

Driftssikker mejetærsker med god fart og flere tærsketimer

Broksø Gods har også en CLAAS LEXION 770-mejetærsker, som de er særdeles glade for. 770’eren har været driftssikker gennem seks sæsoner og høster 600 hektar om året.

- I vores ærter kører den fint. Vores ærter ligger meget ned, men vi har en udgave, hvor man kan vippe skærebordet med stempel, så vi kan stille vinklen. Vi henter ikke skår, men kører fra ende til anden, og det går godt, siger driftslederen.

Han påpeger især hybridtærskersystemet som noget af det allerbedste ved modellen.

- Vi får flere timer sidst på dagen med hybridtærskel i forhold til andre typer, siger Finn Jacobsen.

Oppe i mejetærskeren kan føreren Christoffer Arensberg ikke være mere enig.

- Jeg er rigtig glad for at arbejde med den. Den kan holde et godt tempo, tærsker pænt og samtidig med er der rigtig god fart på. Så jeg er rigtig tilfreds med den. Komforten er fin. Den er lækker, der er stort køleskab i og ikke så meget støj i kabinen, så det er helt perfekt, siger Christoffer Arensberg.

Læs mere her!

Danish Agro Machinery A/S

Vesterballevej 19 7000 Fredericia