Sponseret af: Kverneland Group Danmark A/S

Valgte vender, rive og skårlægger fra Kubota: - Det er dejligt med maskiner, der bare kører

Kim Rasmussen fra Hadsten er rigtig godt tilfreds med sine græsmaskiner fra Kubota. Det samme gælder servicen fra maskinhandlerens side.

- Det er dejligt med nogle maskiner, der bare kører uden irriterende stop!

Kim Rasmussen, der driver Tvillinggårdens Lammeproduktion ved Hadsten i Østjylland, lægger ikke skjul på sin begejstring over flere fabriksnye Kubota-maskiner, han har anskaffet sig på det seneste.

Det begyndte med en 6,60-meters Kubota TE6060-græsvender, som blev anskaffet til sæson 2021. Han blev så glad for venderen, at han til sæson 2023 investerede i både en 2-rotors Kubota RA2076-rive med en arbejdsbredde på 7,60 meter - plus en 3,20 meters Kubota DM2032-skiveskårlægger.

Stabilt kørende vender

- Vi har nu kørt i tre sæsoner med Kubota-venderen. Og jeg må sige, at den kører meget stabilt, uanset hvor tykt et lag græs, der ligger på marken, lyder det fra Kim Rasmussen.

- Venderen har vedligeholdelsesfrie krydser, og det sparer meget tid og mindsker slitagen. Kun kardanakslen og krone/spidshjulet skal smøres, fortæller han.

- Og så er vi rigtig glade for venderens kantspredningsudstyr. Med kantspredningsudstyret kan vi nemlig undgå, at der kommer til at ligge græs på for eksempel cykelstier og i hegn langs markerne, tilføjer den østjyske landmand.

Nem vedligeholdelse af rive

Vedrørende den 7,60-meters Kubota-rive roser Kim Rasmussen maskinens enkle opbygning, som gør, at den er nem at komme til i forbindelse med vedligeholdelse og service. Han bemærker også, at riven følger traktoren meget fint, da dens to bærehjul drejer frit med.

I øvrigt kan den ene rotor på riven klappes op, så man kan rive med én rotor, hvis der af en eller anden grund er behov for det.

Om den nye 3,20-meters Kubota-skårlægger siger Kim Rasmussen: - Den arbejder virkeligt godt og laver et meget fint arbejde. Bagefter minder marken nærmest om en golfbane.

Knivbjælke med BreakAway-funktion

- Skårlæggeren er nem at betjene. Og så sætter jeg stor pris på BreakAway-funktionen, som får knivbjælken til automatisk at svinge bagud og op, hvis den støder ind i en forhindring. Herefter svinger den automatisk tilbage i normal arbejdsposition, forklarer Kim Rasmussen.

- Jeg har prøvet at køre ind i en større forhindring, og systemet virkede perfekt - jeg kunne bare køre videre, fortæller landmanden fra Hadsten.

Virkelig god service

- Vi har købt både venderen, riven og skårlæggeren hos Brdr. Toft. De yder en virkelig god service, og så kan man også få reservedele hos dem i weekender, fortsætter Kim Rasmussen.

I samarbejde med sønnen Jonas Rasmussen, der har en mindre ejerandel i bedriften, driver han 120 hektar.

Heraf drives de 70 hektar med slætgræs til wrap og hø. En del af dette afsættes til hestefolk på egnen. Resten bruges til bedriftens eget dyrehold, der består af 40 får med tilhørende lammeproduktion samt 17 ammekøer plus opdræt.

Kverneland Group Danmark A/S

Taarup Strandvej 25 5300 Kerteminde

Øvrige artikler fra Kverneland Group Danmark A/S