Sponseret af: Danish Genetics A/S

Præcision i svinegenetik: Et samarbejde mellem Danish Pig Genetics og Neogen

I en tid, hvor præcision i svineavlen aldrig har været mere kritisk, har Danish Genetics etableret et banebrydende samarbejde med Neogen Corporation, en global pioner inden for avancerede diagnostiske løsninger for fødevaresikkerhed og dyrevelfærd. Dette partnerskab er et syvmileskridt for, hvordan nøjagtighed i genetisk forskning og anvendelse kan revolutionere svineavl og sætte nye standarder for avlsfremgangen.

Af Danish Genetics

Ved at integrere Neogens ekspertise inden for DNA-testning behandler Danish Genetics årligt over 40.000 griseprofiler gennem omhyggelig genotypning baseret på vævsprøver fra dyrenes ører.

Denne proces, som udnytter SNP-sekvensering ved 50.000 genomiske positioner, er et vidnesbyrd om vores fælles engagement i en usædvanlig høj grad af præcision.

Denne minutiøse tilgang til dataindsamling og analyse sikrer en uovertruffen integritet og kvalitet i vores avlsprogram.

Banebrydende præcision med GBLUP

Vores anvendelse af den avancerede GBLUP-metode (Genomic Best Linear Unbiased Prediction) illustrerer vores stræben efter præcision i genetisk udvælgelse.

Ved at basere udvælgelsen af avlskandidater på dybtgående genetiske analyser, som overvejer tusindvis af genetiske markører, sikrer vi en genetisk gevinst på op til 30 procent.

Denne tilgang muliggør en nøjagtighed i avlsvalget, som er uovertruffen og revolutionerer den traditionelle forståelse af genetisk udvælgelse i svineavl.

Ekstrem nøjagtighed i slægtskabs- og renhedsverifikation

Danish Genetics' engagement i nøjagtighed skinner også igennem i vores metoder til slægtskabsverifikation og renhedsforsikring.

Vi anvender DNA-information til nøje at krydstjekke og bekræfte dyrenes slægtskab og renhed, hvilket sikrer, at kun dyr, der møder vores strenge kriterier, fortsætter i avlsprogrammet.

Dette niveau af præcision i slægtskabs- og renhedskontrollen er essentielt for at opretholde og fremme renheden og kvaliteten af vores avlsdyr.

Reproduktionstestning med præcision

Den høje grad af præcision og nøjagtighed fortsætter i vores reproduktionstestning. Alle data undergår omfattende verifikationsprocesser for at sikre, at de opfylder vores strenge standarder for dataintegritet. Dette sikrer, at hver enkelt so i vores besætninger er nøjagtigt dokumenteret og verificeret, hvilket er afgørende for programmets integritet og succes.

Gennem samarbejdet mellem Danish Genetics og Neogen, og ved konstant at stræbe efter uovertruffen præcision i vores genetiske forskning og anvendelse, leder vi vejen for fremtidens svineavl.

Vores fokus på nøjagtighed og kvalitet sikrer ikke kun industriel innovation, men også en bæredygtig fremtid for landbruget.

Danish Genetics A/S

Danish Pig Genetics P/S
Lysholt Allé 10
7100 Vejle