Søgeresultat

Bliv klogere på fremtidens planteavl

Agrovi inviterer den 12. april indenfor i Vejle til konference om fremtidens planteavl. Her kan man blive klogere på, hvordan man som landmand ruster sig til fremtidens krav.

Bare én stemme fra grønt lys i Odsherred

Ekstra ekstraordinær generalforsamling i Odsherreds Landboforening, der i første omgang blot manglede én ja-stemme til fusionen med Sjællandske Familielandbrug.

Landbrugslærer i 25 år

Første ladepark for person- og varebiler

Energiselskabet OK åbner den første ladepark for person- og varebiler i starten af 2024 – parken kommer til at ligge i Vojens.

Farmdroid-forsøg med gode resultater

Ny kombination af mekanisk lugning og spotsprøjtning med robotter kan vise sig at spare landbruget for næsten hele sprøjtemiddel-forbruget.

1.500 til Åbent Hus: - Vi vil gerne vise, at vi ikke bare sælger en klump jern på hjul

Produkterne, Samson Agrolize forhandler, hænger i høj grad sammen med aktuelle emner i samfundsdedatten, og derfor var der andet end øl og pølser på menuen, da den danske Samson-forhandler holdt Åbent Hus torsdag.

Sesvanderhave: - Vi ligger helt i top

Med årets forsøgsresultater fra Nordic Beet Research i hænderne kan Sesvanderhave glæde sig over, at sorterne viser sig ualmindeligt lovende.

Ung landmand på Agritechnica: - Jeg ville ønske, jeg ku' købe den der, bare for at ha' den

Landmands-youtuberen Mikkel Smedegaard er i samarbejde med Effektivt Landbrug taget på verdens største messe for landbrugsmaskiner, Agritechnica, for at kigge nærmere på nyhederne fra maskinproducenterne. Videoen er sponsoreret af Kramp og Maykers.

Rytter-familien: Høj kvalitet i højsædet

Importfirmaet Rytter Maskiner har indtaget nye lokaler i Randers og er i gang med glidende generationsskifte.

Nye biostimulanter til 2024-sæsonen

Alle planteværnsfirmaer arbejder med udvikling af biostimulanter, som har en langt nemmere godkendelsesprocedure end de kendte, kemisk baserede planteværnsmidler.

Hvedeprisen afviser vigtig nedadgående test

Den ledende europæiske hvedepris på Matif-børsen i Paris genfinder lidt tiltrængt styrke i denne uge. Samtidig afviser den ledende europæiske hvedepris et afgørende bund- og støtteniveau i nedadgående retning. Det kan godt være et signal til køb af hvede, om end det er et risikofyldt køb, da den langsigtede trend fortsat er ned.

Olieprisen er i limbo

Dansk enegang skader også vandmiljøet

Madens Folkemøde jubler over finanslov

Hvert år afholdes Madens Folkemøde på Lolland. Nu glæder man sig over, at der er sat en million kroner af til et grønt topmøde.

Fødevareminister iværksætter plan mod unødigt høje gebyrer

Fødevareministeren har sat sit ministerium i gang med at styrke styringen af ministeriets gebyrområder. - Planen er at kunne iværksætte nogle konkrete tiltag i 2024, udtaler han.

Amerikansk lettelse over kinesiske godkendelser

Kina har godkendt 30 amerikanske kødvirksomheder til eksport.

Mælkeproducent optimerer klimaaftryk med foderadditivet Easylin og mælkinfo

På Søndergård ved Ådum reducerer mælkeproducent Harald Olsen køernes metanudledning med det naturlige foderadditiv, Easylin.

New Zealands kovending udstiller Danmarks nationalistiske CO2-skatter

Nitrifikationshæmmeren Vizura øger N-udnyttelse og P-tilgængelighed

Vizura fra BASF øger udnyttelsen af gyllens kvælstof, begrænser udvaskningen af nitrat, øger tilgængeligheden af fosfor og mindsker klimabelastningen ved at halvere udslip af lattergas til atmosfæren. Vizura er med i et storskalaforsøg om at reducere CO2-udslip fra marken.

Niels kører 400 timer på kun fem uger i sin ARION 470: Det er en »lækker traktor«

Egeris juletræsproduktion ved Silkeborg havde brug for en lille, stabil traktor og efter at have prøvet flere mærker af, tog de en CLAAS ARION 470 fast til sig – et valg som den erfarne avler Niels Heine Overgaard er yderst tilfreds med.