Søgeresultat

Landbruget under mistanke uden at kunne komme til orde

Danish Farmers Abroad på tur ind i fremtiden

På den netop genoptagne fysiske halvårskonference i organisationen for danske landmænd med produktion i udlandet, DFA, blev der i tirsdags set på fremtidens teknik og muligheder.

- Landbruget er jo taget som gidsler i det spil her

Partierne på Christiansborg står stadig milevidt fra hinanden om en klima- og miljøaftale for landbruget, og en aftale på denne side af sommerferien bliver mere end svært, lyder det fra tre ordførere, der deltager i forhandlingerne.

Ringe afgrødekvalitet i USA

Denne uges opgørelse over afgrødesituationen i USA viser, at det ikke står så godt til med hensyn til kvaliteten af sojabønner, hvede og majs, som forventet. Det er første gang i flere uger, at vi fra det amerikanske landbrugsministerium får lidt informationer, der kan give en smule støtte til afgrødepriserne. Om end det fortsat ser noget tungt ud.

Kim Heiselberg går af som formand

- På mange måder var 2020 et exceptionelt år og et år, vi ikke glemmer, lød det onsdag fra formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter på foreningens generalforsamling onsdag, der sluttede sin beretning af med at takke af som formand.

Prisen for sojaolie tester i nedadgående retning

LandbySyd fik lille millionoverskud

Markvandring tilbage i vante rammer

Planteavlsinteresserede har også i år mulighed for at hente ny inspiration og viden, samtidig med, at der udveksles erfaringer med fremmødte kolleger, når der den 22. og 24. juni formidles viden fra forsøgsmarken ved Bramstrup Videncenter.

DM i pløjning 2021 bliver med tilskuere

Modsat sidste år er Danmarksmesterskabet i pløjning 2021 åbent for tilskuere. Mesterskabet bliver afholdt 30. oktober i Nordjylland.

Gode råd til køernes fodring i varmen

Køer med varmestress yder 15-40 procent mindre mælk. Det skyldes især, at de æder mindre. Derfor bør man tilpasse fodringen i varme perioder.

Pløjning kan gøres mere bæredygtigt

En korrekt justering af ploven, ensartet nedslidning af sliddelene, korrekt nedmuldning af stub og planterester trækker mod større bæredygtighed for dem, der vælger ploven, lyder det fra Ploveksperten Aps.

Myndighed underkendt i sag om minivådområde

Kystdirektoratets afvisning af et minivådområde ved Frederiksdal Gods på Lolland er blevet underkendt af Miljøklagenævnet.

Den stabile trend holder

Det europæiske slagtesvinemarked er gået på stand-by, og slagtesvinenoteringerne er uændrede i de forskellige EU-lande, trods sommeren og grillsæsonen på vej.

Nu begynder opgravningen af mink ved Kølvrå

Fredag rykker arbejdet med at fjerne de nedgravede mink til Kølvrå ved Viborg.

Tysk aftale om minimumslønninger i kødindustrien

Tre hjerter på Arlas økomælk

Nu får al frisk mælk i Arla Øko-serien tre dyrevelfærdshjerter på kartonen. Det betyder, at en række af Arlas økologiske landmænd lever op til det højeste niveau af dyrevelfærd i Fødevarestyrelsens mærkningsordning, Hjertemærket.

LandboSyd har fået ny formand

Det er Henrik Jessen, der fremover skal stå i spidsen for bestyrelsen i LandboSyd. Det lykkedes ikke Mogens Dall at opnå genvalg som formand – det blev resultatet af et kampvalg tirsdag aften på foreningens generalforsamling

Umuligt at drive landbrug under tilfældige vilkår

Nye beregninger flytter rundt på indsatsbehov

Nordjylland går fri, mens Midt- og Vestjylland står til at blive ramt hårdt, når det kommer til kvælstofreduktioner i den fremtidige målrettede regulering. Nye beregninger har flyttet rundt på målene. L&F-formand kalder situationen for helt grotesk.

Skuffende eksporttal sætter ekstra pres på afgrødepriserne

Det vælter ind med prissvage nyheder på afgrødemarkedet i de her dage. Først fik vi sidste uges WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning, der var en prissvag affære i forhold til estimaterne for sojabønner og senest har vi i denne uge fået nogle skuffende eksporttal for salg af afgrøder ud af USA.