Søgeresultat

Kig ind i stalden hos limousinerne

Limousineforeningen byder velkommen til åbent hus hos en række medlemmer – i Syd hos Allan Lorenzen i Egholt nær Jordrup, der er formand for foreningens område syd, samt hos et andet syd-medlem, Bent Jessen, i Gjerndrup ved Brørup.

Dræningsbehov i stigning

Stigende nedbørsmængder både nu og i fremtiden vil øge behovet for dræn og dræning mange steder i Danmark – ikke mindst på landbrugsarealer.

Har Kerb virket dårligt på græsukrudtet?

Selv om der blev sprøjtet med Kerb allerede tidligt i november, så undrer man sig måske over, at græsukrudtet fortsat står lige grønt og upåvirket.

El-køletrailere skal bane vej for CO2-reduktion

Overgaard Gods ser en fremtid i hestebønner

Overgaard Gods ved Havndal satser på lokalproducerede hestebønner – og de er allerede nu klar til at kunne håndtere afgrøden.

Overblik over alternativer til dyr gødning

Høje gødningspriser giver anledning til at undersøge alternative gødningsmidler. HedeDanmark forsøger at give et geografisk overblik over adgang til restprodukter, der kan anvendes som gødning.

Sofari-værter søges

Ellipseformet gyllepølse kan give merudbytter i majs

Teknologien er nu flyvefærdig og placering af gylle forud for majssåning responderer med markante merudbytter. Allerbedst er det at placere gyllen i en fladklemt pølse med et ellipseformet tværsnit under majsrækken.

Entreprenørgrej ind i varmen hos Heden

Heden Maskinforretning vil satse yderligere på entreprenørmaskiner sammen med den voksende have-/parkafdeling.

Yanmar skaber nyt rødt univers

Yanmars rejse fra gule til Premium Red-røde maskiner startede i 2020 i Nordamerika – nu er turen for alvor kommet til Danmark, hvor importør og forhandler Maskiner A/S glæder sig til at præsentere de nye røde Yanmar-maskiner, der markerer en ny æra og strategi for mærket.

Opdaterede teleskoplæssere

Udviklingsafdelingen hos franske Manitou har opdateret MHT-teleskoplæsserserien, der blandt andet er blevet forsynet med intelligente knapper.

Tilskud til miljø- og klimateknologi

2.000 danskere er blevet gårdejere

Landbruget er en vigtig brik i den grønne omstilling

Tre millioner kroner til grøn omstilling på landbrugsskoler skal bane vejen for ny landbrugsmæssig tankegang og forberede landmænd på at producere anderledes end i dag.

Fasaner kan kræve biotopplaner

Udsætning af flere fasaner på ejendommen kan kræve en biotopplan. Skovdyrkerne er behjælpelige med udarbejdelsen.

Beskyttelse af kystnære områder

Alternativer til handelsgødning er i høj kurs

Interessen for at skaffe gylle og slam er øget med de nye gødningspriser. 1. februar er det atter tilladt at udbringe flydende gødning, men reglerne er strikse.

Flemløse Maskinforretning har succes med Case IH

93 solgte traktorer gør Case IH Puma 240 CVX til den meste solgte traktormodel i landet. Flemløse Maskinforretning fejrede succesen med maner.

New Holland sikrer kvaliteten på Ultanggård

Der er fokus på kvaliteten på Ultanggård sydøst for Haderslev. Derfor tæller gårdens maskinpark flere New Holland-maskiner.

De globale fødevarepriser falder

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder