Søgeresultat

SF må foreløbigt se langt efter grundvandsparker

Miljøminister Lea Wermelin (S) kalder idéen om såkaldte grundvandsparker interessant, men påpeger under samråd, at sårbare arealer allerede bliver håndteret af kommunale indsatsplaner.

- De kan ikke læse

Formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducent mener, at Arla har forbrudt sig mod sine egne vedtægter, efter man er begyndt at producere plantebaserede havredrikke. Arla mener dog selv, at udvidelsen af forretningen er fuldstændig inden for skiven.

Søren forvandlede drengedrømmen til et væksteventyr

Søren Kristensen undrede sig allerede som dreng over, om ikke der kunne findes en smartere måde at fjerne de store sten på markerne. Den idé tog han med videre og har nu succes med firmaet Stoneless, hvor han ind til videre har solgt over 100 stensamlere. Og nu går han efter at sælge til udlandet.

Regeringens kompensation er en hån af landmændene

R2 Agro vinder pris på spansk messe

Arla vil have mælkekasserne hjem igen

Arla donerer 5 kroner pr. mælkekasse til Arla Fondens arbejde med at inspirere og uddanne børn og unge i sunde og bæredygtige madvaner.

Fortsat kamp om biogas i Kværs

Der kom 48 svar, hvoraf 44 var indsigelser mod biogasanlægget i Kværs i anden høringsfase af projektet.

Arla forpligter sig globalt på klimamål

Biogasanlæg på Djursland rykker tættere på

Der er nu den fornødne opbakning fra landmænd til, at man kan gå videre med planerne om at oprette et biogasanlæg på Djursland.

Ingen forskel i energiforbrug ved tørring af korn og græsfrø

Seges har undersøgt, hvorvidt der er forskel i energiforbruget alt efter, om man tørrer korn eller græsfrø. Konklusionen er, at det er der ikke.

Sender 73 millioner kroner ekstra ud til frøavlerne

På selskabets generalforsamling den 26. oktober 2021 indstiller bestyrelsen, at der udloddes 73 millioner kroner til medlemmernes driftsfondskonti, der forrentes og udbetales til medlemmerne over de kommende seks år i lighed med de beløb, der ordinært tilbageholdes af et års afregning.

Historisk stærkt resultat i DLF

Med en omsætning på 7.536 millioner kroner og et Ebit på 557 millioner kroner i regnskabsåret 2020/21 præsenterer DLF det stærkeste regnskabsresultat nogensinde trods sæsonens udfordringer.

Også fødevareklyngen har brug for metoo-beredskab

Forøgede gødningsomkostninger kan gøre fødevarer endnu dyrere næste år

Verdens forsyningskæder er kraftigt påvirket i øjeblikket, og det gælder også produktionen af handelsgødning. Med lavere produktions-output kan de i forvejen stigende fødevarepriser stige endnu mere.

Hvedeprisen går op igen

Efter nedtur hen over august måned går det igen opad for hvedeprisen. Der er ikke noget alvorligt fundamentalt nyt, der trækker hvedeprisen op. Tværtimod opskrives den russiske hvedeproduktion. Derfor må den stigende hvedepris betragtes som at ske i relation til den prisstærke rapsfrø.

Prisen for sojaskrå presser fortsat på nedad

Newzealandsk Arla-rival leverer stærkt regnskab efter strategisk »genstart«

Selvom den newzealandske mejerigigant Fronterra går lidt tilbage i 2021 sammenlignet med året før på grund af strategiske frasalg i 2020, er de godt tilfredse med resultatet.

Griseproducenter skal lægge en synlig strategi for fremtiden

I takt med en stigende usikkerhed på eksportmarkederne oplever flere griseproducenter udfordringer i forbindelse med afsætningen af grise. Derfor inviterede LandboNord til møde om muligheder og faldgruber.

Øg næringsstof-værdien af dit foder med BioPlus YC

En effektiv udnyttelse af de tilgængelige ressourcer er en af de største udfordringer i moderne husdyrbrug. Samtidig diskuteres behovet for yderligere miljømæssige restriktioner ofte i den offentlige debat – især i områder med intensivt husdyrhold.

De globale fødevarepriser falder

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder