Søgeresultat

Kandidat til Landsskuets Nyhedspris

Farmas har blandt andet den nye liftophængte bomspreder Rauch Aero 32.1 med på Landsskuet.

Ny kortlægning: Her er udfordringer for det danske grundvand

Selv om det danske drikkevand er noget af verdens bedste, så er der stadig en række udfordringer. Ny kortlægning afklarer, hvilke udfordringer der er tale om, så de bedre kan håndteres

DLG klar med tørringstakster

Høsten er lige om hjørnet, og DLG kan nu præsentere tørringstaksterne til årets høst.

Bygger nyt maskincenter på 2000 kvadratmeter

Helms TMT-Centret holdt rejsegilde i går på sit nye 2.160 kvadratmeter store maskincenter under tag på den 17.000 kvadratmeter store grund i Ringsted ud til E20-motorvejen.

Brug årets blomsterstriber i flotte dekorationer

Venstre vil have udsat braklægningskrav

Kravet om at lægge fire procent af landbrugsjorden brak for at få fuld EU-landbrugsstøtte i 2023 skal udsættes, mener Venstre, der vil have en national og EU-mæssig afklaring på problematikken.

Dyre efterafgrøder

Afgrødekvaliteten forringes i USA

Det begynder efterhånden at se slemt ud for afgrødekvaliteten i USA. I denne uge er det sojabønner og majs, der nedjusteres i kvalitet, imens kvaliteten for hvede fortsat er helt elendig i det amerikanske.

Energiselskab med fingeren på el-pulsen

Energiselskabet OK a.m.b.a. er blandt de store udbydere af blandt andet olie, benzin, varme og el. Selskabet er også blandt udstillerne på Landsskuet i Herning, hvor man foruden el også præsenterer benzinkort og anden energi. Senest har man udvidet med el-tankning af strøm til elbilister, der skal på rejse fra Billund Lufthavn

Majsprisen i USA genfinder lidt tiltrængt støtte

Prisen for majs genfinder lidt tiltrængt støtte i USA og forholder sig dermed i opadgående tendens. Men kan det fortsætte? Det tror jeg ikke.

Hvedeprisen presser på for et yderligere fald

Mælkeprisen tager nyt stort hop

Fra juli 2022 stiger Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk med 14,9 øre/kg. Den kvartalsvise valutakursregulering påvirker acontoprisen positivt med 0,7 øre/kg.

Rejer lavet af tang rammer snart middagstallerknen

Det jyske tang-selskab, Jens Møller Products fra Herning og Ikast’s erhvervskvarter HI-Park, har haft stor succes med at introducere rogn-alternativer til de europæiske sushi-restauranter under navnet »Cavi·Art«, der er lavet af tang. Nu er virksomheden tæt på at kunne lancere deres reje-alternativ, der også er lavet på havplanten.

- Al engsvingel skårlagt nu

I det nordøstlige Danmark har den varme weekend været brugt til at skålægge de tidlige sorter af frøgræs. – Det tegner til en god frøhøst – op på indeks 100 plus, vurderer frøkonsulent Christian Bencard, DLF Nordsjælland.

Mælkeproducent vil være med til at fortælle den gode historie

For mælkeproducent Per Aagaard Nielsen, Vendsyssel, har det været positivt at få udarbejdet en ESG-rapport. Det har sat nogle sunde tanker i gang og givet ham et produkt, han kan bruge til noget.

Kun i Danmark står svinenotering stille

- Vi har kigget på søkortet og ikke ført skibet ude i virkeligheden

Ny energiaftale giver muligheder for landbruget

Mulighederne for at anvende lavbundsjorde til solcelleparker er øget, mener Landbrug & Fødevarer, efter at politikerne har indgået en ny energiaftale.

- Fif og faglig sparring er vigtig

To kammerater med hvert deres firma har fundet ud af, at de kan give hinanden rigtig mange fif og faglig sparring – og så deler de ofte stand på messer.

Nyt foderforsøg til slagtegrise med hybridrug på Grønhøj

I et samarbejde mellem SEGES Innovation P/S, Den rullende Afprøvning og KWS Scandinavia A/S testes hybridrug som foder til slagtesvin.