Journalist

Victor Juul Grønbæk

+45 23 74 12 37
victor@effektivtlandbrug.dk

Victor Juul Grønbæk er journalist på Effektivt Landbrug og hovedansvarlig for avisens Business-sektion.

Han er uddannet journalist fra Center for Journalistik ved Syddansk Universitet og beskæftiger sig med erhvervsstof i dagligdagen og dækker historier om fødevareklyngen og landbrugets følgeerhverv.

Typisk drejer det sig om regnskabshistorier, virksomhedsnyheder og portrætartikler.

Seneste artikler fra Victor Juul Grønbæk

Brud på ny bogføringslov kan koste 1,5 millioner

En ny bogføringslov betyder, at over 2.000 landbrug i selskabsform snart skal registrere og arkivere alt sit bogføringsmateriale digitalt. Seges Innovation opfordrer virksomhederne til at komme med på den digitale vogn hurtigst muligt.

God afregningspris fortsætter vokseværket hos sønderjysk maskinforretning

Tinglev-baserede Hans Holm Maskinforretning, drevet af Hans Holm Jr., har i regnskabsåret 2023 atter oplevet vækst og lander et resultat på 4,4 millioner kroner.

- Hvornår kommer der en voksen?

4,5 kroner ekstra for en pakke hakket oksekød lyder måske ikke af alverden. Men det kan betyde en verden til forskel for landets slagterbutikker, hvis regeringen følger Svarer-udvalgets anbefalinger og gør det danske kød dyrere end det udenlandske, lyder det fra Fødevaredanmarks direktør, Leif Wilson Laustsen. Han tror, at det er en glidebane, der vil total skævvride konkurrencen.

Dansk pyrolysevirksomhed ekspanderer i Indien

Den København-baserede cleantech-virksomhed Mash Makes har netop modtaget et lån fra den nordiske, grønne bank Nefco på 15 millioner kroner til etablering af virksomhedens anden fabrik i Indien.

- Det grundlæggende tema i Svarer-rapporten er at minimere dansk landbrugsproduktion

Dagens Svarer-rapport og de foreslåede modeller har også været på dagsordenen for grovvareselskabet Vestjyllands Andel. Her mener adm. direktør Steen Bitsch, at modellerne er geografisk skævvridende og truer lokalsamfund og følgeerhverv.

Arla kalder foreslåede CO2-modeller »gambling med dansk landbrug«

Danish Crowns topchef kalder Svarer-udvalgets fremlæggelse »befriende«, men frygter for op imod hver femte af sine ansattes job. Arlas koncernchef er direkte skuffet over en udsigt til en produktionsnedgang i landbruget, uanset valget af CO2-model.

Arla redder sit regnskab i andet halvår og sikrer god efterbetaling til mælkeproducenterne

Det er lykkedes andelsmejeriet Arla at holde indtjeningen på nogenlunde niveau med 2022 efter en omsætning på 102,1 milliarder kroner - trods et udfordrende første halvår. Andet halvår gav imidlertid medvind i sejlene, da forbrugernes købelyst vendte tilbage, og andelshaverne kan igen se frem til en god tilbagebetaling, denne gang på 2 milliarder kroner.

Generationsskifte sættes i gang hos midtjysk kartoffelhandler

Siden 1986 har Erik Bech Thorsen drevet sit hjertebarn Thorsens Chipskartofler, der har set virksomheden vokse fra en lille virksomhed til en af landets største handelsvirksomheder med kartofler. Efter 38 år i direktørstolen og med hastige skridt mod 70-årsalderen skal der nu findes en ny kandidat til at overtage kartoffelkongens trone.

Rådgivningsvirksomhed samarbejder med fynsk virksomhed for at fremme særlig dyrkningsmetode

Landbrugsrådgivningsvirksomheden Velas har indgået nyt samarbejde med den fynske virksomhed Regen Farmer, som har specialiserer sig med kompetencer inden for regenerative afgræsningsmetoder og skovlandbrug i håbet om større indsigt i den alternative dyrkningsmetode.

Analysemodel skal give klimaneutrale fødevarer og merværdi til landmænd

GUDP-projektet Zero vil skabe danskproduceret havregryn og rugbrød, der er 100 procent klimaneutrale. Det skal ske ved at neutralisere samtlige klimaaftryk i værdikæderne, men for at det kan lade sig gøre, kræver det, at man kortlægger alle led i værdikæden gennem en såkaldt livscyklusanalyse, som Seges Innovation er primus motor på.