Journalist

Kasper Stougård

+45 61 22 67 35
kasper@effektivtlandbrug.dk

Kasper Stougård er plantefaglig journalist ved Effektivt Landbrug.

Han er uddannet landmand, virksomhedsleder og jordbrugsteknolog. Han har tidligere blandt andet arbejdet som driftsleder i landbruget og som maskinkonsulent ved Seges Innovation.

Kasper beskæftiger sig med alle plantefaglige emner, herunder emner hvor planter, maskiner og teknologi mødes.

Seneste artikler fra Kasper Stougård

Specialisterne i Hammel holder åbent hus

Når Brdr. Toft og Sprøjtespecialisten torsdag holder åbent hus, er det med fokus på præcisionsjordbrug, traktorer i både grøn og orange, og som noget nyt er der også no-till og mekanisk ukrudtsbekæmpelse på menuen.

Resistent fuglegræs udfordrer kendte midler

Resistent fuglegræs er efterhånden et udbredt problem mange steder. Derfor deler Corteva resultaterne af forsøg med forskellige strategier mod det genstridige bredbladede ukrudt.

Skovtraktorer fra Case IH bygger på østrigsk erfaring

Case IH er måske ikke det første mærke, du tænker på, når du skal finde den helt rigtige traktor til at løse opgaver i skoven. Men takket være slægtskabet med østrigske Steyr har Case IH masser af løsninger på hylden til skovfolket.

Pløjefri fagdag med klimaet øverst på dagsordenen

Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark (FRDK) sætter i bogstavelig forstand klimaet øverst på dagsordenen ved deres årlige fagdag på Fyn.

Masser af grej på auktion i Varde

Med lukningen af Varde Maskinstation er der nu masser af muligheder for at udvide maskinparken derhjemme. Auktionen med flere end 500 artikler fra den sydvestjyske maskinstation er nemlig i gang, og på fredag er der gennemsyn.

Svært at knibe sig under 1.000 kroner pr. hektar for ny stormejetærsker

De generelle stigninger i maskinomkostninger gælder også for de stadigt voksende mejetærskere. I realiteten er det meget få, der holder sig under en kostpris på 1.000 kroner pr. hektar for en ny stormejetærsker, lyder det fra maskinkonsulent.

- Det danske vejr er Lexion-vejr

I høsten 2023 forsøgte Danish Agro Machinery at finde ud af, hvor meget en Claas Lexion 8700 TT kan høste på 24 timer under reelle forhold med små marker og udfordrende græsukrudt. Og det var ikke mejetærskeren, der satte begrænsningen, da forsøget ud på natten måtte afsluttes.

Nyt bindegarn absorberer slagene

Med den nye Impax-teknologi lancerer Tama et tyndere bindegarn, der glider bedre i knytterne, og er udviklet til at absorbere alle de slag, ballen får, fra den er bundet, til den når sin slutdestination.

Dårligt vedligeholdt vandløb truer motorvej

Landets vandløb er dårligt vedligeholdt. Efter massive regnmængder betyder det store omkostninger for landbruget – og flere steder er også infrastrukturen truet.

Din gødningsplan bør ændre sig, når forholdene gør det

Fra du får lavet din gødningsplan, til den sidste gødning er bragt ud, går der typisk lang tid. Undervejs kan forholdene ændre sig markant, og derfor bør din plan kunne ændres undervejs, lyder det fra Velas.