Journalist

Christian Carus

+45 61 22 02 10
christian@effektivtlandbrug.dk

Christian Carus er journalist på Effektivt Landbrug og LandbrugNord.

Han er uddannet ved Danmarks Journalisthøjskole og har tidligere arbejdet som journalist i Det Nordjyske Mediehus og på Randers Amtsavis.

For Effektivt Landbrug dækker han primært plantestoffet, men bidrager også til andre stofområder – blandt andet Business, Kultur og Maskiner. I LandbrugNord dækker han en bred pallette af alt, der rimer på landbrug i den nordlige halvdel af Jylland.

Seneste artikler fra Christian Carus

- Det er længe siden, vi har haft så frodigt et forår

I denne uge tog Vorning Maskinstation hul på græssæsonen hos André Katers ved Randers. Og grovfodersæsonen har fået en god start, mener både landmand og maskinstation.

Klar til at hylde koens plads i kunsten

Legende kalve, uskyldige malkepiger - og klimasyndige bøffer. Til sommer fejres koen og dens vigtige plads i dansk kunst- og kulturhistorie.

Sådan kommer du i gang med ESG-rapporten

Hvis du vil kaste dig ud i at lave ESG-rapport for din bedrift, skal du gøre dig klart, hvad formålet med arbejdet er. Ellers kan du let komme til at lægge dit fokus et forkert sted, fastslår bæredygtighedsspecialist.

Sen grillsæson i karambolage med helligdage

Om det bliver en katalysator for efterspørgslen eller kommer til at skabe en pukkel af slagtegrise, er meget usikkert på nuværende tidspunkt, vurderer DC-markedsdirektør.

Kampagne skal gøre madklassikere mere klimavenlige

Supermarkedskæde vil gøre det nemt at prøve noget nyt og samtidig gøre noget for klimaet.

Guldskat lå gemt på jysk mark i 1.500 år

I juledagene 2020 dukkede en stor guldskat op på marken ved Jørgen Antonsens slægtsgård. I en ny bog giver han sammen med sin hustru læserne indblik i oplevelserne med Vindelevskatten.

Fald i notering stoppet – men Danmark stadig på klar sidsteplads

Danske Svineproducenter melder om et slagtesvinemarked i balance og uden store udsving i noteringerne.

Landbruget indtager Holstebro

Store traktorer, malkerobotter, fåreklipning og grisevæddeløb er blot en del af programmet, når landbruget på fredag fylder bymidten i Holstebro.

Udviklingen af det lokale handelsliv går i forkert retning

Nye tal viser, at dagligvarebutikkerne er på tilbagetog landet over, og særligt i landdistrikterne er butikslivet udfordret. Her er hver 10. butik lukket siden 2017 og det får Landdistrikternes Fællesråd til at kalde på politisk handling.

25 år med dyrlæger på abonnement

Fast regning pr. årsko og ugentlige besøg i hver besætning. Sådan har det været hos Kvægdyrlægerne Kronborg, siden Jakob Glasius blev selvstændig for 25 år siden.