Journalist

Per Jørgensen

+45 20 25 10 37
per@effektivtlandbrug.dk

Per Jørgensen er maskinjournalist, og har arbejdet med maskinstof gennem de sidste 20 år.

Han har været ansat i mediebranchen i over 40 år, og skriver blandt andet for Effektivt Landbrug og MaskinParken.

Per arbejder desuden med innovation, udvikling og drift.

Seneste artikler fra Per Jørgensen

2,5 tons elektrisk minigraver er landet i Danmark

New Holland lancerer nu en ny elektrisk E25X-minigraver på 2,5 ton, der er udviklet til bygge- og anlægsbranchen. Arbejdskapaciteten er på 4 til 8 timer og med en opladningstid på 1,5 til 2 timer.

Valtra S-serien tilbydes nu med Bridgestone-dæk

Valtra lancerer nu et nyt LED-arbejdslyssystem på Unlimited-modellerne, der muliggør at tilpasse arbejdslyset til varierende arbejdsforhold.

Valtra S-serien tilbydes nu med Bridgestone-dæk

Den finske traktorproducent, Valtra, udvider sit OEM-partnerskab med Bridgestone for at inkludere de opdaterede S-serietraktorer, som lanceres i år. Bridgestone har allerede status som OEM-leverandør for tre ud af de nuværende fem serier hos Valtra, N-serien, T-serien og Q-serien.

Kornvogn og mejetærsker synkroniseres

New Holland og Raven lancerer Raven Cart Automation, et avanceret system, der bliver kaldt en gamechanger.

Fendt tager førstepladsen

Ifølge Profi er Fendt den bedst sælgende traktor i Tyskland i 2023, og Fendt 724 Vario er den mest populære traktormodel for 10. år i træk.

Kæmpetærsker kommer til Danmark

New Holland er i fuld gang med forberedelserne til den kommende lancering af CR11-mejetærskeren i Danmark, som havde sin verdenspremiere på Agritechnica-messen i november sidste år.

Case IH lancerer dobbeltrotor-mejetærsker

På National Farm Machinery Show 2024 i USA har Case IH netop lanceret en ny stortærsker med modelbetegnelsen AF 11. AF 11 er den første dobbeltrotor-mejetærsker fra Case IH nogensinde.

Ny teknologi til rød presser sikrer optimal fyldning af kammeret

Case IH lancerer nu Lidar-teknologien på deres storballepressere, der sikrer, at traktoren følger skåret og selv tilpasser hastigheden for optimal fyldning af pressekammeret.

Ny 24 ton Fliegl-tipvogn

Med den nye TMK 279 har Fliegl Agrartechnik udviklet en tipvogn, der leverer en blanding af høj ydelse og kraft, men også byder på en række innovative funktioner.

Traktorsalget eksploderede i januar måned

New Holland stormer frem i årets første traktorstatistik og tager førstepladsen med en markedsandel på næsten 30 procent, i alt 41 traktorenheder ud af i alt 141 i segmentet for traktorer over 40 hk. Sidste år blev der i samme periode nyregistreret 79 traktorer. Fendt bliver nummer to og Deutz-Fahr nummer tre.