Nyhedsredaktør

Morten Ipsen

+45 40 75 76 96
mip@effektivtlandbrug.dk

Morten Ipsen er nyhedsredaktør og redaktionschef ved Effektivt Landbrug. Han er opvokset på en gård med slagtesvin, kødkvæg og planteavl nord for Horsens, og har en uddannelse som faglært landmand og regnskabstekniker fra Vejlby Landbrugsskole. Desuden er han uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.

Morten skriver om stort og småt inden for fødevareerhvervet, men beskæftiger sig især med politiske og økonomiske emner, herunder erhvervets rammevilkår. Han er en af avisens lederskribenter. Morten har det daglige ansvar for Effektivt Landbrugs printmedie.

Seneste artikler fra Morten Ipsen

Nyd julemåneden på Det Grønne Museum

I udstillingen Alletiders Jul på Det Grønne Museum kan man fordybe sig i Danmarks julehistorie, der strækker sig over århundreder.

Regeringen fremlægger ny strategi for grønne proteiner

Bælgfrugter, tang og insekter kan udgøre mere klimavenlige alternativer til protein og være med til understøtte den grønne omstilling af dansk landbrug, mener regeringen, der har fremlagt en ny strategi.

Rigeligt udbud af oksekød

Denne periode står i høj grad i grisens tegn, lyder det fra Danish Crown Beef, der i næste uge holder oksekødsnoteringerne uændrede.

Sædvanlig pris-optur udebliver

Den sædvanlige prismæssige optur op mod jul er tilsyneladende sløjfet i år.

Kritiske storproducenter valgt på kredsmøder i Danish Crown

Svineproducenten Peter Kjær Knudsen, der er med i en gruppe af Danish Crown-ejere, som vil ændre selskabets organisation, er foreløbigt godt tilfreds med denne uges valg af medlemmer til repræsentantskabet.

Greenpeace jubler over ny drejning i sag om klimasvin

Greenpeace er godt tilfreds med en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, som nu indgår i en igangværende retssag mod Danish Crown om vildledning af forbrugerne, mens Danish Crown har gjort indsigelser.

For få opretter en bestyrelse

Virksomhedsrådgiveren Kurt Skovsted opfordrer flere landbrugsvirksomheder til at oprette en bestyrelse eller et såkaldt advisory board. Alle har gevinst af professionel sparring, siger han.

Fødevareminister iværksætter plan mod unødigt høje gebyrer

Fødevareministeren har sat sit ministerium igang med at styrke styringen af ministeriets gebyrområder. - Planen er at kunne iværksætte nogle konkrete tiltag i 2024, udtaler han.

Ungt par ledte efter en kyllingegård – nu er de i gang som slagtekalveproducenter

Drømmen om at blive selvstændige landmænd er gået i opfyldelse for kun 24-årige Søren Ebbesen og hans forlovede Janet Våtevik. I første omgang gik de efter at blive kyllingeproducenter, men i dag er de meget tilfredse med at have overtaget en slagtekalveproduktion.

Mathias laver Danmarks bedste honning

Mathias Bech fra Stevelt ved Haderslev er netop blevet kåret som danmarksmester i honning. Hans forårshonning begejstrede dommerne i en sådan grad, at han fredag får overrakt en pokal som bevis på, at han er Danmarks bedste honningmager.