Fagjournalist

Camilla Bønløkke

+45 61 20 96 65
cab@effektivtlandbrug.dk

Camilla Bønløkke er fagjournalist ved Effektivt Landbrug.

Hun er opvokset på en kvæggård og uddannet agrarøkonom fra Agroskolen i Hammerum med speciale i svineproduktion. Hun er desuden selvstændig landmand med planteavl og har arbejdet som landbrugsfaglig journalist siden 2008.

Camilla er ansvarlig for det svinefaglige stof til Effektivt Landbrug, men skriver desuden om landbrug og livet på landet til primært LandbrugFyn, som er en af i alt fire ugeaviser under L-Mediehus.

Seneste artikler fra Camilla Bønløkke

- Øget overlevelse gavner alle

- Den adfærd man giver opmærksomhed, den kan man ændre. Derfor skal I have den gode overlevelse på dagsordenen. Opfordringen kommer fra griserådgiver Gitte Hansen fra VKST, der peger på sammenhængen mellem øget overlevelse, arbejdsglæde og en bedre bundlinje.

Årets So-seminar har produktiviteten i soholdet i fokus

Få praktisk viden og inspiration til at optimere produktiviteten i soholdet, når dette års So-seminar afholdes den 19. marts i Fredericia.

Med ædejern undgås det ekstra hul i grisen

Med supplerende ædejern kan smågrisene optimere deres jernindtag i relation til deres individuelle behov, vækstrate og sundhedstilstand – og så spares både grise og staldpersonale for de ulemper, som tildelingen af en ekstra jerninjektion kan føre til.

Generationsskiftet på Maaling

Det var ikke helt planlagt, at Maria og Claus Petersen skulle være 9. generation på Maaling i Broager, men da tilbuddet kom i 2007, takkede parret ja. I dag er slægtsgården fra 1778 udvidet og udviklet til et stort moderne svine- og planteavlsbrug.

Genetik helt i top

Passionerede avlere og grundlæggende godt arbejde på staldgangen har sikret Maaling Avl & Opformering en placering som bedste Landraceavler flere år i træk.

Tegn på positiv trend i slagtegrises lungesundhed

Kampagnen Lungvember, som Ceva Animal Health står bag, har fundet besætningen med de sundeste lunger. Samtidig ser det ud til, at lungesundheden sammenlignet med 2022 er forbedret, hvilket ligger godt i tråd med kampagnens formål om at forbedre lungesundheden hos slagtegrisene.

Manglende varme i stalden begrænser produktiviteten

I mange klimastalde er der installeret for lidt varme, understreger rådgivere fra Velas. Det kan blandt andet forklares med, at der skal mere varme til, end da mange af staldene blev bygget.

To vacciner mod diarré kan nu kombineres

Efter lanceringen af Hipra-vaccinen Suiseng Diff/A i 2022, præsenterer lægemiddelfirmaet Hipra nu igen en nyhed til at forbedre kontrollen af spædgrisediarré.

Kan pattegrisene holde varmen?

Særligt i ældre farestalde kan der være risiko for kolde grisehuler. SvineRådgivningen har fokus på symptomer og tiltag i kulde-udsatte farestier.

Opdaterede råd til kampen mod brok

Seges Innovation har opdateret vejledningen om tiltag mod brok. Rådene stammer både fra resultater fra afsluttede forskningsprojekter og fra dyrlægers og rådgiveres erfaringer.