Sponseret af: Vogelsang A/S

Alexander har spredt over 120.000 m3 gylle med SwingMax: - Det er en win-win

Gyllespredning er afgørende for moderne landbrug, og præcis fordeling af næringsstoffer er en uundværlig faktor for optimal vækst og udbytte. Alexander Hackstedt, en kontraktproducent fra Niedersachsen i Tyskland, deler sin oplevelse med Vogelsangs SwingMax-teknologi og dens rolle i hans landbrugspraksis.

- Vores familievirksomhed administrerer 1.050 hektar i Niedersachsen. Som serviceudbyder skal vi håndtere forskellige typer flydende gylle samt forskellige markstrukturer og størrelser. Det kræver en teknologi, der kan tilpasses vores forskelligartede behov, siger Alexander Hackstedt.

I 2021 integrerede Alexander Hackstedt SwingMax slæbeskobommen med en arbejdsbredde på 30 meter i deres drift.

- Vi valgte SwingMax på grund af dets hældningsudligning, som optimalt tilpasser sig jordbundsforholdene. På trods af skiftende typer flydende gylle ser vi stadig høj nøjagtighed i påføring og fordeling, forklarer han.

SwingMax tilbyder en række avancerede funktioner, herunder formstabile endeslanger og avancerede styringssystemer, der sikrer en jævn og effektiv gyllespredning.

- Vi har allerede spredt mere end 120.000 kubikmeter flydende gylle med SwingMax det første år og nyder godt af en høj driftssikkerhed, bemærker Alexander Hackstedt.

Alsidig teknologi

Med SwingMax kan landmænd som Alexander Hackstedt tilpasse gyllespredningen efter specifikke behov og markforhold.

- Vi har haft stor succes med at tilpasse vores teknologi ved hjælp af funktioner som Comfort Flow Control og sektionsafblænding, siger han.

Direktør i Vogelsang Danmark, Niels Agerbo, beskriver SwingMax som en revolutionerende tilgang til gyllespredning:

- SwingMax er designet med det formål at imødekomme landmænds forskelligartede behov og markforhold. Vores Slide-funktioner giver mulighed for en skræddersyet tilgang til gyllespredning, hvor landmænd kan tilpasse teknologien præcist efter deres specifikke krav og markforhold.

Han tilføjer:

- Vi forstår vigtigheden af at tilbyde opgraderingsmuligheder, der giver landmænd fleksibilitet til at tilpasse deres teknologi efter behov. Derfor tilbyder Vogelsang opgraderinger som endeslanger i DN 50, DoubleFold til reduktion af arbejdsbredden og TeleShift bagpå/foran til justering af transportlængden eller arbejdsbredden. Disse opgraderinger giver landmænd mulighed for at øge effektiviteten i deres gyllespredning og maksimere udbyttet på deres marker.

Minimerer spild

Ifølge Niels Agerbo er de andre fordele ved SwingMax de avancerede styringssystemer og sensorer, der muliggør realtidsovervågning og tilpasning af gødningsspredningen. Dette sikrer en konsekvent og nøjagtig gødningstildeling på tværs af hele marken, samtidig med at det minimerer spild og overdreven brug af gødning.

Ved at reducere omkostninger og miljøpåvirkning hjælper SwingMax landmænd med at opnå øget udbytte og kvalitet i deres afgrøder. Landmand Alexander Hacksted er enig i produktets styrker og understreger dets positive indvirkning på hans bedrift:

- Med SwingMax fra Vogelsang kan jeg være sikker på, at min gylle bliver spredt jævnt og præcist, hvilket resulterer i bedre udbytter og mindre spild. Det er en win-win situation for både min bedrift og miljøet.

Vogelsang A/S

Industriparken 2
6880 Tarm