Fagjournalist,

Henriette Lemvig

+45 40 21 97 57
henriette@landbrugfyn.dk

Henriette Lemvig er redaktør på LandbrugFyn og bistår desuden med de faglige sider om gris i Effektivt Landbrug. Før det havde hun ansvar for de plantefaglige sider.

Henriette er uddannet agronom og arbejdede, inden hun kom til L-Mediehus i 2013, som miljøkonsulent i hhv. Fyns amt, KHL, Centrovice, Niras og Natur- og miljøklagenævnet.

Seneste artikler fra Henriette Lemvig

Dynamisk gødningsstrategi

Planteavlskonsulent påpeger, at det er vigtigt, at gødningsstrategien løbende tilpasses vækstsæsonens givende forhold (vådt, tørt eller normalt) samt, at der bliver reguleret i forhold til husdyrgødningens reelle næringsstofsammensætning og udnyttelsesforhold.

Taget på landbrugets bygninger er guld værd

Ny dansk teknologi åbner vejen, så tagene hos landmanden kan levere masser af varme til de fjerntliggende mindre byer ude på landet.

Fynsk landinspektørfirma med fokus på lokal forankring

Med kontorer i foreløbig Svendborg og Nyborg lægger de to landinspektør-kollegaer Morten B. Laursen og Anders Wengel-Hansen stor vægt på lokalt kendskab og den direkte kontakt med kunden.

Vil du også dyrke huse på din jord?

Er der et stykke af din jord, som du overvejer at dyrke huse eller energi på? Så var der gode råd og tips at hente hos Spiras, Geopartner og Nodo Arkitekter forleden, da der blev holdt fyraftensmøde for lodsejere.

Årets dygtigste økologiske løgproducent er fynsk

Agernæs Øko ved Assens vandt titlen som årets økologiske løgavler, da Avlerforeningen af Danske Spiseløg for 18. gang kårede producenten med det højeste udbytte. Andenpladsen blandt de konventionelle avlere gik også til Fyn.

Deutz tilbage i Nr. Højrup

O. Søndergaard og Sønner A/S i Nr. Højrup holder åbent hus og præsenterer i den anledning blandt andet den nye forhandling af Deutz-traktorer.

Positiv udvikling i landdistrikterne kræver større politisk fokus

Forventninger til fremtiden giver i højere grad panderynker i landdistrikterne end i byerne. Det afslører nye tal fra Landdistriktsbarometeret.

Rettidig pasning er den bedste forsikring

Der kommer færre »normale« år, og når forholdene har været så våde, som de var i efteråret, er du som planteavler nødt til at ændre strategi i markerne.

Landboforeninger viser resultater for et forbedret vandmiljø til Miljø- og Fødevareudvalget

Den danske vandmiljøindsats er ikke tilstrækkeligt tilpasset lokale vandmiljøer. Det bør være de lokale forhold, der afgør, hvordan ressourcerne bruges. Det var dagsordenen, da landboforeningsformænd havde foretræde for Miljø- og Fødevareudvalget på Christiansborg.

Ny Multiva-forhandler på Fyn

Fremover varetages forhandlingen af de finske Multiva maskiner på Fyn, Tåsinge samt Langeland af J. Dyhr A/S.