LandboUngdom glæder sig til dyrskue

LandboUngdom vil med deltagelse i Det Fynske Dyrskue være med til at vise det rigtige billede af et liv på landet.

LandboUngdom vil skabe liv. De vil skabe liv på landet for unge mennesker, og de vil skabe liv på Det Fynske Dyrskue. Derfor er de også – som de sidste mange år - at finde på dyrskuepladsen, når den indtages af dyr, maskiner, madboder og mennesker om bare halvanden måned.

- Vi vil gerne vise de unge folk i byerne, hvad det er, vi kan på landet, og hvad det er, vi går og roder med, lyder det fra formand for LandboUngdom på Fyn, Morten Stokholm.

Farmer Olympics

Han fortæller, at der fredag arrangeres Farmer Olympic i den store maskinring for skoleklasser, hvor der i høj grad fokuseres på færdighederne bag landbrugsfaget.

- Men det kommer også til at afspejle alt det, vi foretager os i LandboUngdom af social karakter.

- Et af vores vigtigste formål er jo at skabe liv på landet for unge mennesker. Det gør vi med forskellige arrangementer. Det vil vi gerne vise. Og så står vi selvfølgelig klar til at fortælle og svare på spørgsmål, siger han og fremhæver, at det også vil være muligt at forsøge at åbne en øl med en gravemaskine.

- Det plejer at bringe mange smil frem, siger Morten Stockholm og understreger, at det ikke er så let, som det ser ud til, når de erfarne viser, hvordan det skal gøres.

Travle men gode dage

De mange deltagende medlemmer af LandboUngdom hygger sig i løbet af dyrskuets tre dage.

- Det er travle, men gode dage. Det at se fællesskabet blomstre endnu mere, når vi lykkes med en opgave, det gør, at vi står stærkere på den anden side af dyrskuet. Det giver os en relation, siger Morten Stokholm.

Han fremhæver, at det i de seneste år har været nemt at få medlemmer til at være på standen.

- Vi står generelt også stærkt på Fyn med mange medlemmer i LandboUngdom, så vi har god opbakning heldigvis.

Havetraktorerne indtager pladsen

Blandt nye tiltag arrangeres der i år havetraktortræk. Det er Christian Tornøe Jørgensen, medlem af LandboUngdoms nordvestfynske afdeling, der er idemanden.

- Min familie og jeg har deltaget i havetraktortræk i en del år efterhånden. Både min far, min bror og jeg kører. Jeg begyndte, da jeg var seks år. Det er 11 år siden.

- Så jeg ved hvor sjovt, det er, og hvordan det kan samle mange mennesker – både deltagere og tilskuere, siger Christian Tornøe Jørgensen, der ligesom Morten Stokholm arbejder på Torup Bakkegaard ved Assens, når de ikke passer deres frivillige arbejde i LandboUngdom.

Alle kan være med

- Alle kan være med. Bare man har en havetraktor. Så er der selvfølgelig forskellige klasser, stort set ligesom til det almindelige traktortræk, alt efter hvor meget man har modificeret traktoren.

Ifølge Christian Tornøe Jørgensen afholdes der 5-6 havetraktortræk årligt på Fyn. Det nystartede på Det Fynske Dyrskue bliver dermed nummer syv i rækken.

Christian Tornøe Jørgensen er dog ikke i tvivl om, at der stadig vil være mange deltagere.

- Vi regner med mindst 30 traktorer. Der er jo altid lidt indkøringstid for nye arrangementer, men 30 er bestemt ikke urealistisk. Da vi arrangerede et træk på Egeskov Marked, kom vi det første år op på 55 kørere.

Overtager maskinringens plads

Havetraktortrækket har fået pladsen, hvor maskinringen tidligere har ligget.

- Vi skubber banen ud til hegnet, så vi kun har publikum på den ene side. Det gør vi af hensyn til sikkerheden, siger Christian Tornøe Jørgensen.

Havetraktortrækker afholdes søndag. Primært af hensyn til dyrene.

- Vi larmer, så vi vil nødigt forstyrre dyrene, der mest er i ringen i løbet af fredagen og lørdagen. Søndag kan vi bedre – også os, der kører i det, der hedder 350 kgs klassen - få lov til at give den rigtig gas. Det er der, alle de vilde, de er, siger Christian Tornøe Jørgensen med et smil og vedkender, at det også er i den klasse, han og hans bror stiller op.

- Det bliver sjovt, og vi glæder os. Det skal nok blive en succes, siger han

Læs også

Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue finder sted fra fredag den 7. juni til søndag den 9. juni 2024, og byder på masser af sjov med spændende oplæg og maskinudstillinger.

Dyk ned alle vores 19 artikler om Det Fynske Dyrskue

Scenen præsenterer »Tour de Kartoffel«

Lørdag kan du opleve »Tour de Kartoffel«. Et oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum.

Musik for de yngste på skuets scene

Popsi & Krelle gæster Det Fynske Dyrskue lørdag.

Oplev en eventyrlig parade

H.C. Andersen paraden kan også opleves på årets dyrskue.

Slip kreativiteten løs

I den kreative stald er der rig mulighed for at kreere skønne projekter i selskab med Frøken Følleslev.

Søndag med Sebastian Klein

Skuets sidste dag byder blandt andet på Standup comedy-show for børn og voksne med Sebastian Klein på scenen.

Clara glæder sig til at vise sine Hereford frem

Når Det Fynske Dyrskue løber af stablen, bliver det med deltagelse af 20-årige Clara Birkholm Nielsen fra Svalehøj Hereford og hendes tyr Urd og koen Henna med kalven Vigan.

Fagfolk inspirerer

Bliv inspireret af fagfolk med fingeren på pulsen til Faglig Fredag.

DM&E kommer med et bredt udsnit af maskiner

DM&E Fyn møder talstærkt op på Det Fynske Dyrskue med maskiner inden for både entreprenør og kloakmester, maskinstation samt skoventreprenør.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Premiere på selvkørende sprøjte

Ringe Maskinforretning viser for første gang på Fyn den nye Agrifac Condor Vanguard selvkørende sprøjte, når de deltager på Det Fynske Dyrskue.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 97 artikler om Dyrskuer 2024

Glæder sig til ny model med endnu mere power

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Skuets bedste får

Hjørring Dyrskue kunne i år stille med dobbelt så mange får, som sidste år.

Hans far solgte alle maskiner på dyrskuet: Sådan er det desværre ikke mere

Selvom Serritslev Maskinværksted ikke længere har solgt alle maskiner på standen, når dyrskuepladsen lukker, ser Jeppe Andersen stadig masser af værdi i at være til stede.

Ny model med endnu mere power rammer snart Danmark

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Da regnen forsvandt, var pladsen smækfyldt igen: 2.000 flere fandt vej til dyrskue

I år gik der 22.000 gæster igennem tælleapparaterne på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.