Journalist

Henning K. Andersen

+45 61 20 96 66
hka@effektivtlandbrug.dk

Henning Andersen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2020.

Han skriver om politiske forhold, ejendomme, enkeltsager og udenlandske forhold, og er tilknyttet den digitale redaktion hos L-Mediehus.

I perioder – særligt i sommermånederne – er han tilknyttet ugeaviserne.

Fra efteråret 2020 til sommeren 2022 dækkede Henning Andersen minksagen intenst.

Seneste artikler fra Henning K. Andersen

CO2-afgift vil koste arbejdspladser og skævvride Danmark

Hvis anbefalingerne til en grøn afgift på landbruget realiseres, vil det medføre et stort tab af lokale arbejdspladser, svække udviklingen i landdistrikterne og skævvride landet. I værste fald et kæmpe fald i beskæftigelsen i landdistrikterne! Landdistrikternes Fællesråd opfordrer til at konsekvenserne for landdistrikterne skal tænkes ind i forhandlingerne om den grønne omstilling.

ØL er meget kritiske over Svarer-rapporten

Det er kritisabelt, at de modeller, som Svarer-udvalget er kommet med, ikke kan bygges ind under en EU-model, mener Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening. Hun ser rapporten som udtryk for silotænkning.

- Kan betyde, at vi må lukke og slukke

Hvis der kommer en CO2-afgift på 750 kroner, vil det få alvorlige konsekvenser for landbruget i Danmark, siger Peter Kiær.

Jørgen E. Olesen advarer mod lækageeffekt

Det er en udfordring for dansk landbrug, hvis politikerne herhjemme laver en CO2-afgift, da det vil give lækageeffekt, lyder det fra professor Jørgen E. Olesen. Afgiftsplanerne kritiseres også af Danmarksdemokraterne.

Notat skaber ny usikkerhed forud for Svarer-rapport

En kommende rapport om CO2-tilstanden i de danske skove kan få stor betydning for landbrugets klimabidrag, lyder det i et notat.

Vil sætte landmanden mere fri

Hvis landbruget kan leve op til nogle »meget klare krav« omkring biodiversitet, er de Radikale klar til at sætte den enkelte landmand mere fri, lyder det fra partiets landbrugsordfører.

Britiske landmænd fortsætter protester

Utilfredshed med fødevarepriser og billige importvarer har fået de europæiske protestaktioner til at sprede sig til Storbritannien.

Danmark fastholder brakkrav til landbruget

Der er ikke opbakning i forligskredsen bag landbrugsaftalen om at undlade det omstridte fire procents brakkrav for at få den fulde EU-landbrugsstøtte.

Kommer fra lodsejerne selv

Der har aldrig været flere ansøgninger til udtagning af lavbundsarealer, viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen. Og især én kommunes indsats springer i øjnene.

Polske demonstrationer skal sprede sig

De demonstrationer, der i fredags startede i Polen, er på vej til at sprede sig til flere lande efter et møde i Polen tirsdag.