Sponseret af: Vogelsang A/S

Kraftfuld teknologi til præcis og effektiv udlægning af gylle

Udbringningsteknologi fra Vogelsang – præcisionsfordeling med slæbeskos-metoden

I landbruget er det afgørende at udlægge gyllen præcist, med minimal emission og tab af næringsstoffer. Vogelsang er førende inden for udbringningsteknologi og har dedikeret sig til at udvikle innovative løsninger på dette område.

Allerede før de lovmæssige krav til gylleudbringning blev skærpet, havde Vogelsang udviklet en metode til effektiv spredning af næringsstoffer ved hjælp af slæbeslange-systemet. I denne artikel vil vi dykke ned i de forskellige udbringningsteknologier fra Vogelsang og deres fordele inden for landbruget.

Optimér din gylleudbringning med Vogelsangs kraftfulde slæbeslange- og slæbeskosbomme

Når det kommer til gylleudbringning, er præcision og effektivitet altafgørende. Vogelsang tilbyder et bredt udvalg af slæbeslangesystemer, herunder SwingUp, SwingMax, BackPac og Compax, der er specielt designet til at sikre en tæt og nøjagtig fordeling af gyllen tæt på jorden.

Disse systemer er ikke blot i stand til at minimere tab og emissioner, men også at maksimere udnyttelsen af næringsstofferne i gyllen.

De innovative slæbeskos-løsninger fra Vogelsang, BlackBird, BackPac og SwingMax Slide er pt. blandt de bedste teknologier på markedet. Disse intelligente systemer er designet til at adskille planterne under udlægnings-processen og placere gyllen direkte på jorden.

Ved at anvende slæbesko opnås en præcis og økonomisk udlægning af gyllen, der sikrer planterne en optimal optagelse af næringsstoffer. Vogelsangs slangebomme og slæbeskosbomme er skabt til at imødekomme behovene fra maskinstationer og landmænd. Ved at investere i denne teknologi kan man både øge effektiviteten, reducere omkostninger og minimere de miljømæssige påvirkninger.

Øget effektivisering af markarbejdet med Vogelsangs alsidige gylleteknologier

Vogelsangs avancerede gylleteknologi kan bruges som et integreret udstyrssæt til gyllenedfældere, enten som SynCult eller selvstændige maskiner som XTill. Denne kombination af gylleplacering og jordbearbejdning er tidsbesparende og giver også økonomiske fordele.

Ved at integrere Vogelsangs fordelingssystemer i markarbejdet kan man reducere tidsforbruget og øge effektiviteten markant. Denne integration giver mulighed for at udføre to vigtige arbejdsgange samtidigt, hvilket giver øget produktivitet og reduceret tidsforbrug i marken.

Uanset om man vælger at tilføje et fordelingssæt til en eksisterende gyllenedfælder, eller investerer i en komplet Vogelsang XTill-nedfælder til StripTill metoden, opnår man mange fordele. Kombinationen af gylleplacering og jordbearbejdning giver en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne, da man sparer tid, brændstof og arbejdskraft.

Kristen Yde Pedersen fra Vogelsang udtaler:

- Vogelsangs udbringningssystemer er en driftssikker løsning med stor kapacitet, der er skabt til at imødekomme behovene hos landmænd og maskinstationer. Med fokus på brugervenlighed og optimal drift hjælper vores udbringningssystemer med at optimere gylleudbringningen og øge produktiviteten. Vi er dedikerede til at levere teknologi, der giver mulighed for at opnå succes og effektivitet i markarbejdet.

Med BackPac Slide »draghose«-princippet er der åbnet op for større effektivitet

Når det kommer til udbringning af gylle, har Vogelsang udviklet en banebrydende løsning: BackPac-slæbeslange- og slæbeskosbom. Dette unikke system, der er baseret på »draghose«-princippet, åbner op for en helt ny dimension af effektivitet, især på lavtliggende arealer, lerjord eller i kuperet terræn.

BackPac systemet revolutionerer måden, hvorpå gyllen udlægges på markerne. Ved at udnytte »draghose«-princippet kan man drage fordel af tidlig udbringning, høj kapacitet, lavt marktryk, og samlet set en øget produktivitet. Systemet muliggør en problemfri og kontinuerlig udlægning af gylle, hvilket resulterer i en optimal udnyttelse af næringsstofferne og minimalt tab i forhold til emission.

Især på gårde med lavtliggende arealer, lerjord eller i kuperet terræn er BackPac-systemet en gamechanger. Den jævne og ensartede gylleudlægning sikrer en ensartet næringsstofstildeling over hele marken, uanset variationer i selve terrænet. Dette åbner op for nye muligheder og øger effektiviteten ved gylleudlægningen.

Ved at vælge dette højeffektive alternativ til konventionel gylleudbringning kan der opnås betydelige fordele, herunder reducerede omkostninger, øget produktivitet og en mere bæredygtig drift.

Danmarkspremiere på BackPac-slæbeslangebom

Brobak Landbrug har til sæson 2023 erhvervet en Vogelsang BackPac Slide 30m-slæbeskosbom, som nu kan ses i brug for første gang i Danmark. I den forbindelse blev der inviteret til »åben mark« af blandt andet Brobak Landbrug og Vogelsang.

Udtalelse fra Regnar Pedersen fra Brobak Landbrug:

- BackPac Slide fra Vogelsang har vist sig at være en alsidig og effektiv løsning til vores gylleudlægning. Med den lave vægt og imponerende kapacitet har den gjort vores arbejde mere effektivt. Den præcise placering af gyllen på jorden under planterne og muligheden for hældnings-udligning passer godt til vores kuperede terræn. Vi er særligt imponerede over den fuldautomatiske styring og muligheden for flow- og trykmåling, som har sikret en problemfri og brugervenlig oplevelse for os. Vi er meget tilfredse med BackPac Slide og dens bidrag til vores gylleudbringning.

Til »åben mark«-arrangementet mødte interesserede talstærkt op i løbet af dagen, så hvem ved, måske er den næste BackPac Slide på vej til Danmark.

Økonomisk, funktionel og alsidig udbringningsteknologi:

Vogelsangs udbringningsteknologi hjælper med at reducere gødningsomkostningerne. Denne teknologi er ikke kun effektiv, men også ekstremt fleksibel. Udover præcis udlægning af gylle og fordeling gennem præcisionsfordelere tilbyder Vogelsang også fleksible slangebomme med mulighed for forskellige bredder på samme bom, der optimerer arbejdsprocesserne og sparer tid.

Ved at forene fordelingsteknologi med jordbearbejdning sikrer Vogelsangs avancerede maskiner til præcis placering af gylle en miljøvenlig og omkostningseffektiv spredning af gødning med minimale udledninger.

Konklusion:

Vogelsangs udbringningsteknologi til gylle er en effektiv, præcis og pålidelig løsning til moderne landbrug. De innovative slangebomme og nedfældere giver mange muligheder for en effektiv gylleudbringning, med reducerede omkostninger og minimeret tab og emissioner.

Med Danmarkspremieren på BackPac Slide.slangebom demonstrerer Vogelsang sit fortsatte engagement i at levere banebrydende teknologi til landbruget, der er både driftssikkert, fleksibelt og økonomisk.

Vogelsang A/S

Industriparken 2
6880 Tarm