-
Debat
Bakterier bliver resistente - også over for naturlige stoffer
- Det er tankevækkende at læse, hvordan man, i Effektivt Landbrugs tema lørdag den 12. marts om »færdigfoder og additiver«, tilsyneladende ukritisk falder på halen over nye »naturlige stoffer« fra ramsløg, hvidløg, tyttebær og ribs, skriver debattøren John Haugegaard.
- Den unikke situation, vi har i Danmark, er ikke kommet af sig selv, og vi skal fortsat arbejde for den. Og det gør vi ikke ved at erstatte de gamle stoffer med nye, selvom vi i tidens ånd kan kalde dem »naturlige«. Vi skal derimod fastholde de gode dyder, som har gjort Danmarks svineproduktion verdensberømt, skriver debattør John Haugegaard. Privatfoto
Af John Haugegaard, svinedyrlæge, formand for Den Danske Dyrlægeforenings Faggruppe Svin
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.
Læs mere om Danmark saneres for PRRS
En samlet dansk svinebranche er gået sammen om en national plan for at reducere forekomsten af PRRS blandt danske grise. Men hvad er det egentlig, og er det muligt helt at udrydde den smitsomme sygdom?
Læs mere her