Jørlunde skifter til Claas

På den store Danish Agro Machinery-stand vil Jørlunde Maskinforretning være repræsenteret som nyudnævnt privat Claas-forhandler i det nordsjællandske område.

Foran den nye Claas-forhandlingen ses fra venstre direktør Martin Andersen, Jørlunde Maskinforretning, markedsdirektør Dann Nielsen, Danish Agro Machinery og medejer af Jørlunde Maskinforretning, værkfører Allan Jensen Asmussen. Pressefoto

Siden 2012 har Jørlunde Maskinforretning forhandlet Case IH traktorer og høstmaskiner. Forhandleraftalen blev opsagt 1. august sidste år, og nu bliver den nordsjællandske maskinforretning i stedet forhandler under Danish Agro Machinery. Det bevirker, at den privatejede maskinforretning ved Slangerup får forhandlingen af Claas, Kverneland, Bednar, Fliegl, Spearhead og de øvrige produkter, som Danish Agro Machinery repræsenterer.

- Efter en god snak med Dann Nielsen (markedsdirektør for Danish Agro Machinery i Østdanmark, red.) hen over vinteren og med den generelle koncentration i branchen ser vi aftalen som en fremtidssikring af vores forretning, pointerer Jens P. Jensen, der siden 1993 har været ejer af Jørlunde Maskinforretning. De seneste syv år sammen med værkfører Allan Jensen Asmussen, som har 49 procent af aktierne.

Forretningen har historie helt tilbage til 1962 som DLAM-afdeling med Deutz-forhandling. Jens P. Jensen blev ansat i 1975 og var forretningsfører, da han købte forretningen i 1993. I de ni efterfølgende år gjaldt det forhandlingen af John Deere.

Fokus på mindre maskiner

Sideløbende var Jørlunde Maskinforretning medejer af Maskinhandler-Indkøbsringen, og med beliggenheden blandt mange fritidslandmænd og hestefolk samt med hovedstaden lige om hjørnet har der altid været stærkt fokus på mindre traktorer, redskaber og have-/parksegmentet.

- Tillige er der rigtig mange trofaste og nye kunder blandt det store antal anlægsgartnere i området, fortæller Jens P. Jensen og nævner blandt andet, at der hver vinter kører i nærheden af 700 mindre traktorer ind til hovedstaden for at salte.

Han understreger, at skiftet til Claas-forhandlingen og de øvrige Danish Agro Machinery-produkter ikke vil ændre på dagligdagen for de 16 medarbejdere i Jørlunde, men at han ser frem til de nye produkter på hylderne sammen med de mange gængse produkter til kunderne i det nordøstsjællandske område.

Styrket tilstedeværelse i Nordsjælland

Hos Danish Agro Machinery betegner man det nye samarbejde som et vigtigt skridt i at styrke tilstedeværelsen i den nordsjællandske region.

- Jørlunde Maskinforretning er kendt for høj faglighed og stærk kundeservice, og derfor er vi glade for, at det er lykkedes at indgå en aftale. Det styrker både vores markedsposition og vores engagement i have- og parksegmentet, udtaler markedsdirektør Dann Nielsen.

Han glæder sig over, at Danish Agro Machinery nu kommer tæt på Nordsjælland, der er præget af et lidt anderledes landbrug og samtidig et købestærkt publikum i fritidssegmentet.

Samtidig understreger han, at Jørlunde Maskinforretning får hele Claas-paletten fra de mindre traktormodeller til de store Claas-mejetærskere. Og dermed også opnår en synergi og mulighed for at trække på serviceapparatet fra de øvrige østdanske afdelinger.

- Vi får en forlænget arm i det nordsjællandske på denne måde, både i forhold til landbrugskunderne, fritidslandbruget og det store marked indenfor have-/park i og omkring København, påpeger Dann Nielsen.

Altid på Roskilde

Jørlunde Maskinforretning vil være repræsenteret på den store Danish Agro Machinery-stand på dyrskuet i Roskilde, hvor forhandlingen af Claas, Kverneland og de øvrige nye produkter vil blive præsenteret.

- Vi har altid været med i Roskilde, og her kunnet pleje vores kunderelationer men også fået kontakt med mange nye kundeemner, siger Jens P. Jensen, der oplever at anlægsgartnere, folk fra den offentlige sektor og fritidslandmænd netop bruge skuet til at snuse uforpligtende rundt blandt de mange maskintilbud.

Jørlunde Maskinforretning

  • Ejerskab: Etableret i 1962 som DLAM-afdeling og i 1993 privatejet af Jens P. Jensen. Han er fortsat ejer, og siden 2018 sammen med værkfører Allan Jensen Asmussen.

  • Beliggenhed: Jørlunde ved Slangerup i Nordsjælland.

  • Forhandlinger: Fra starten Deutz, derefter John Deere indtil 2012. Case IH fra 2012-2025. Nu Claas, Kverneland, Fliegl, Spearhead og de øvrige produkter fra Danish Agro Machinery med forhandleraftalen med virkning her fra foråret 2025.

  • Antal medarbejdere: 16.

  • Forretningsområder: Landbrugsmaskiner, have/park-maskiner, service og reservedele.

Læs også

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Dyk ned alle vores 33 artikler om Roskilde Dyrskue

Modulhytter fra CN Agro ruller ind på årets dyrskuer

Det er kun et par år siden, at den landsdækkende Mors-baserede virksomhed CN Agro præsenterede deres nyudviklede modulhytter. Succesen har været så stor, at mange landmænd lige nu ringer for at bestille flere.

En grøn løsning til renere motorer

Virksomheden Brintceller.dk i Sønderborg er blandt udstillerne på Roskilde Dyrskue, hvor man viser og fortæller om brintceller til forbrændingsmotorer.

Sliddele til alle mærker af plove: Fokus på landsider og landside-stabilisering

For Jens Iversen handler det blandt andet om landsider og landside-stabilisering, når han besøger en række dyrskuer landet over. De to ting hænger nemlig sammen med justering af plove og et godt plovarbejde.

Sliddele til alle mærker af plove: Fokus på landsider og landside-stabilisering

På sommerens dyrskuer skal det for Jens Iversen blandt andet handle om landsider og landside-stabilisering, når han besøger en række dyrskuer landet over. De to ting hænger nemlig sammen med justering af plove og et godt plovarbejde.

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper havde Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening holdt et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Dansk landbrug skal undgå at blive politisk kastebold

Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget, pointerede han.

Søren Søndergaard: - Lige nu er den grønne trepart vores bedste mulighed for at værne om landbrugserhvervet

Landbrug & Fødevarers formand fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes. Men vi skal give det et reelt forsøg, pointerede han.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

Fredag den 31. maj afholdt HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 97 artikler om Dyrskuer 2024

Glæder sig til ny model med endnu mere power

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Skuets bedste får

Hjørring Dyrskue kunne i år stille med dobbelt så mange får, som sidste år.

Hans far solgte alle maskiner på dyrskuet: Sådan er det desværre ikke mere

Selvom Serritslev Maskinværksted ikke længere har solgt alle maskiner på standen, når dyrskuepladsen lukker, ser Jeppe Andersen stadig masser af værdi i at være til stede.

Ny model med endnu mere power rammer snart Danmark

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Da regnen forsvandt, var pladsen smækfyldt igen: 2.000 flere fandt vej til dyrskue

I år gik der 22.000 gæster igennem tælleapparaterne på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.