For Jens Iversen handler det blandt andet om landsider og landside-stabilisering, når han besøger en række dyrskuer landet over. De to ting hænger nemlig sammen med justering af plove og et godt plovarbejde.
Jens Iversen deltager hen over sommeren på en række dyrskuer med sine virksomheder Ploveksperten og Farm Implement. Først på sommeren er han at finde på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, så gælder det Roskilde Dyrskue, dernæst Thy-Mors Dyrskue, Hjørring Dyrskue og sidst Landsskuet i Herning.
Dyrskuernes helt store fokus bliver sliddele, og til det har Jens Iversen købt en trailer, hvor han kan have en mere eller mindre permanent udstilling af sliddele til alle mærker plove.
Bland andet landsider, hvor han som noget nyt også har landsider til Lemken – model BS42 og CS40 og SC50 og Øverum/New Holland XLD.
- Det er underplovstyper, hvor vi så har en ny model landside til, der er højere og har de her huller til vores landside-stabiliseringsplader, fortæller Jens og fortsætter:
- Så vi kan få landsiden ned til bunden af fureren. Det er det, der giver en stabil plov, siger Jens Iversen, som ikke kan lade være med at nævne en af sine kæpheste, varierende plovdybder.
Jens Iversen synes, man skal overveje at lade være med altid at pløje så dybt.
- Og i foråret kun pløje i for eksempel 15 centimeters dybde. Og det vil jeg påstå, alle plove de kan, hvis de har en ordentlig landside, siger Jens Iversen, som sammen med sit team i plovcenteret på Mors hele tiden forsøger at udvikle deres produkter.
Ovlac-produkter på skue
Afhængigt af hvilket dyrskue man møder Jens Iversen, vil man også kunne se miniploven fra det spanske Ovlac.
- Det er en skrælplov, der er meget på tale. Blandt andet i relation til pløjefridyrkning, siger Jens Iversen og kan ikke lade være med at grine af besøget af FRDK (Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark, red.) i foråret.
- Det er sjovt, de kommer og besøger mig og studerer miniplov, men det er også den plov, jeg kalder »ploven til pløjefri dyrkning«, siger Jens Iversen og fortsætter:
- Hele filosofien med skrælpløjning er, at man har en plov, der er udviklet til at pløje fra 7 til 18 centimeter, altså mindre arbejdsdybde end det vi normalt kører i. Til gengæld er der nogle flere furer på. Vi sælger jo både 9 og 10 furede plove, hvor vi har en arbejdsbredde fra 3,5 til 4 meter.
- Så det er jo lige pludselig en plov, hvor du har samme kapacitet, som du har på en typisk stubharve. Og det er også det, som nogle gange gør den her mere interessant end almindelige plove, lyder det fra Jens Iversen.
Farvede afstandsclips styrer dybden
På de større skuer vil man også kunne opleve en almindelig Ovlac-vendeplov.
- Her har vi fortsat fokus på den her svingbare trækbom, som gør, at den har nogle fantastiske egenskaber.
Sidste år kunne Ovlac præsentere hurtigjustering af plovdybden med clips.
- Det er en vældig succes. Det er folk bare rigtig glade for, siger Jens Iversen.
Ved hjælp af farvede afstandsclips med forskellige tykkelser kan man nu ændre sin plovdybde. Noget, der gør det nemmere at ændre plovdybden, og som folk oplever som nemt.
Jens Iversen har også lavet komponenter, som man kan sætte på en cylinder, så afstandsclipsene også kan fungere på eksisterende Ovlac-plove.
Kvik-Pak er en bestseller
På de store skuer vil man også kunne se en Kvik-Pak, som er en dansk produceret frontmonteret pakker.
- Den kører fantastisk i kombination med ploven og har flere fordele i forhold til de integrerede pakkere, siger Jens Iversen og forklarer:
- Den sidder foran på traktoren og påvirker ikke plovens arbejde. En pakker, der er monteret på en plov, vil altid påvirke ploven. Den kan sagtens indstilles, så den kommer til at køre fint og godt, men det er mere kompliceret og belaster også ploven betydeligt, siger Jens, som er svært begejstret for produktet.
- Kvik-Pakkeren pakker jorden dobbelt så godt som integreret pakkere, fastslår han.
I samarbejde med firmaet, som laver pakkeren, har Jens Iversen fået designet en speciel Farmimplement-version med pakkerringe i stedet for rørpakkervalser, lys og andre detaljer.
Jens Iversen er også klar med en ny landside og landside-stabiliseringsplade til Lemken BS42, CS40/50.
- Alle folk bør købe en lygtebom til deres plov
- Alle folk bør købe en lygtebom til deres plov.
Så simpelt kan det siges fra Jens Iversen, som endnu engang slår et slag for, at alle får købt en lygtebom til deres plov.
- Det handler om sikkerhed, og den kan sidde på ploven hele tide, også under arbejdet. Man skal ikke tage den af, som man skulle tidligere, så det er jo en kæmpe fordel.
Senest er Jens Iversen kommet med en lygtebom til Lemken-plove, så man nu kan få en lygtebom uanset plovmærke.