Søren går på pension efter 30 år: - Jeg var aldrig glad for den kemiske del af landbruget

Foto: Sagro

Kvæg- og planterådgiver Søren Lykke-Jensen går på pension efter over 30 år i landbruget, hvoraf størstedelen har været dedikeret til økologi.

Lykke-Jensen startede sin karriere i 1990 og blev hurtigt en del af økologiens udvikling fra et ideologisk drevet felt til en professionel branche med fokus på økonomi og drift. Siden 2013 har han arbejdet fuldtid med økologi hos ØkologiRådgivning Danmark.

Hans engagement i økologi stammer fra en personlig præference for naturlige løsninger og en aversion mod kemikalier i landbruget.

Som så mange andre har Søren Lykke-Jensen også sit afsæt i det konventionelle landbrug, men med tiden er økologien kommet til at fylde mere og mere. Både på det professionelle og personlige plan. Karrieren startede med en uddannelse som landmand, og de første år bød på arbejde på konventionelle gårde.

Søren Lykke-Jensen havde det dog klart bedst de dage, hvor sprøjter og kemi ikke var på dagsordenen.

- Vi brugte ikke værnemidler dengang, hvor tingene også var noget mere krasse, og jeg var aldrig glad for den kemiske del af landbruget. Jeg er glad for naturen og det naturlige, og hvis vi producerer på naturens egne vilkår – og giver den lidt plads – behøver vi slet ikke tilsætte noget, fortæller han og fortsætter:

- Det har været spændende at være en del af økologien, og som så mange andre, der har lagt om, blev jeg også bidt af det. Økologien er fuld af faglighed og kreativitet, for der er bare færre tangenter at spille på.

Søren Lykke-Jensen ser frem til et aktivt otium med roning, jagt, skovbrug og havearbejde.

Læs også