Fagjournalist

Jørgen P. Jensen

+45 40 41 76 84
jpj@effektivtlandbrug.dk

Jørgen P. Jensen er faglig journalist ved Effektivt Landbrug indenfor planteavl og globalt landbrug.

Han har en kandidatgrad i agronomi ved Københavns Universitet og har i en lang årrække undervist i plantedyrkning på videregående landbrugsuddannelse indenfor blandt andet agrarøkonom- og driftslederuddannelserne.

Han har i 21 år været forstander på Dalum Landbrugsskole (Academy of Agricultural Business Denmark) og her stået for udvikling af skolens internationale uddannelser.

Jørgen P. Jensen er femte generation på slægtsgården på Nordfyn, hvor han driver 30 hektar med planteavl.

Seneste artikler fra Jørgen P. Jensen

Dyrker 150.000 hektar med imponerende maskinpark

Vi er i det rigtige Australien – med rød jord, kæmpe landbrug og kænguruer på vejen. - Jeg elsker det totalt frie liv herude, hvor vi som landmænd kan gøre præcis, som vi vil, fastslår australske John Nicoletti, der dyrker en stor del af Western Australia med en maskinpark, som kan tage pusten fra de fleste.

Danske landmænd på de 6 kontinenter

I dag lørdag er her 46 grader og hård sol

Her i weekenden er Effektivt Landbrugs udsendte på vej i bil fra Perth i det vestlige Australien indover ét af de store landbrugsområder, som nok er vant til varme og tørke. Men mon ikke dagens temperatur alligevel er ude i ekstremerne? Vi spørger én af de danske landmænd, der har valgt at etablere sig her.

Regn, regn og atter regn udvasker fosfor fra markerne

Den rekordstore nedbørsmængde gør en ny rapport fra Aarhus Universitet særlig aktuel. Rapporten ser på, hvordan fosfor kan tabes fra jord og vandløb med al det strømmende vand.

Fra Tyskland meldes i år om meget lys bladplet og gråskimmet i vinterrapsen

En effektiv bekæmpelse af lys bladplet kræver, at sprøjtning foretages tidligt ved relativ svage angreb. Vinterrapsmarkerne skal derfor i foråret løbende tjekkes for angreb af lys bladplet – måske særligt i år.

Man skal helst være en mand og direktør

- Det er helt anderledes at lave forretninger i Polen i forhold til Danmark, siger Jeppe Juul Petersen fra den danske ambassade i Warszawa. Han hjælper en masse samarbejder i gang mellem dansk landbrug og polsk landbrug.

Hvad får de 4.000 andelshavere i Vestjyllands Andel ud af deres nye samarbejdsaftale med Polen?

Det var kulminationen på to års forarbejde, da direktør Steen Bitsch under sidste uges erhvervsfremstød i Polen kunne underskrive en samarbejdsaftale med 1.100 polske svineproducenters organisation.

Jorde på gods reddes fra total blankt vand af pumper

- Vi er helt afhængige af pumperne. I samme øjeblik, de stopper – hvilket de gjorde for nylig – sejler hele baglandet her. Det ser vi andre steder, som ikke er så godt dækket med pumpekapacitet, siger Helge Danneskiold-Samsøe.

GreenFarm har scoret en stor samarbejdsaftale i Polen

- Den grønne opstilling er lige her og nu i Polen. Og dette royale fremstød er helt perfekt timet, fastslår Frank Wennerberg, der er grundlægger og CEO i det lille jyske biogasfirma GreenFarm. Torsdag underskriver de en stor samarbejdsaftale hernede.

Fødevareminister Jacob Jensen har haft travlt i Polen

Sammen med energiministeren har fødevareministeren og ikke mindst hans store medbragte stab af embedsmænd haft nogle intensive dage. - Polakkerne kigger i endnu højere grad mod dansk landbrug, siger han på erhvervsfremstødet, der slutter i dag.