Kverneland med milliardregnskab

Den fynske maskinproducent Kverneland har rundet en omsætning på en milliard kroner. Det skriver Fyens.dk efter at have set nærmere på virksomhedens nye årsregnskab for 2022.

Den fynske maskinproducent Kverneland har rundet en omsætning på en milliard kroner i 2022, skriver Fyens.dk.

Konkret er omsætningen steget fra 925 millioner kroner i 2021 til 1.085 millioner kroner i 2022, og overskuddet før skat gik fra 48,9 millioner kroner til 57,8 millioner kroner.

- Nu handler det om at hænge fast på den gode side af en milliard kroner, og på et tidspunkt skal vi begynde at kigge på to milliarder kroner. Vi er gået fra at være en lille mellemstor virksomhed til at være en stor mellemstor virksomhed, siger administrerende direktør Claus Udengaard Thomsen til mediet.

Han peger på større efterspørgsel som følge af et godt år for landmændene som den primære drivkraft. I efteråret 2022 måtte Kverneland derfor ansætte 95 nye medarbejdere i et forsøg på at matche efterspørgslen. Heraf er 65 stadig ansat.

Direktøren oplyser, at medarbejderantallet i virksomheden for nuværende er cirka 560.

Ejet af Kubota

Ifølge Fyens.dk blev Kerteminde-virksomheden grundlagt i 1877 som Taarup Maskinfabrik og har siden 1993 været en del af den norske Kverneland-koncern.

I 2012 blev hele Kverneland købt af den japanske Kubota-koncern, der blandt andet producerer traktorer.

- I dag er der syv fabrikker i Kverneland-gruppen, hvoraf Kerteminde-fabrikken er den eneste i Danmark, skriver Fyens.dk.

- På et tidspunkt skal vi begynde at kigge på to milliarder kroner

Claus Udengaard Thomsen, administrerende direktør, Kverneland i Danmark

Læs også