Storlandmand sælger landbrug for 216 millioner til sig selv i led om generationsskifte

Den nordjyske landmand Per Lykke Christensen har foretaget den tredjestørste handel med landbrugsejendomme nogensinde i Nordjylland, til et selskab han selv ejer. Det skriver Nordjyske.

Landmanden fra Hjallerup har fået tinglyst en handel med 21 ejendomme og cirka 1.200 hektar landbrugsjord, samt cirka lige så meget forpagtet jord, til en samlet pris på 216 millioner kroner, til selskabet Reden A/S.

Overfor Nordjyske forklarer Per Lykke Christensen, at handlen er sket som et led i et generationsskifte til to af sine sønner, der er henholdsvis 28 og 31 år. Og som indenfor en årrække skal overtage det hele.

- Nu har jeg ejet det hele selv gennem min karriere. Nu kan børnene overtage, så det er jo dejligt, siger Per Lykkegaard Christensen til mediet og forklarer, at handlen til et selskab, han selv ejer, var den letteste måde at overføre ejendommene og landbrugsjorden.

Per Lykkegaard Christensen er en af Nordjyllands største jordbesiddere. Han råder samlet set over over 38 ejendomme samt 10 virksomheder indenfor landbrugsdrift. Han er ligeledes medejer af udlandslandbruget Donau Agro ApS og har en af landets største solcelleparker på sine jorder i Danmark, på 360 hektar.

Læs også