Planteavler med 2.100 hektar: - Omkostningerne stikker helt af for os

- Vi har oplevet en inflation, som forringer økonomien i planteavlen til smertegrænsen, fortæller Ross Hewson. Effektivt Landbrug har besøgt to af de største meget proffe planteavlere, Hewson Farms og Innes Fields på Canterbury Plains midt på Sydøen i New Zealand, som har noget af verdens bedste landbrugsjord, hvis bare der er adgang til vand nok.

Det lyder nærmest gakket, at det er bedre at dyrke græs til malkekøer end at høste et gennemsnit på 11,5 ton hvede pr. hektar.

Men det er sådan, det er på Canterbury Plains, der ligger vest og syd for Christchurch, den største by på Sydøen i New Zealand.

- Før 1990’erne, hvor vi begyndte at vande, var her kun får og kødkvæg, fordi somrene var for tørre til planteavl, forklarer Ross Hewson.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Kartoffeldyrkning

Hold dig informeret om de vigtigste nyheder inden for kartoffeldyrkning. Opdag ny teknologi, og lad dig inspirere af branchens mest bæredygtige og effektive praksisser.

Læs mere her

Læs også