Ny kogebog skal give bælgfrugterne comeback

De to søstre Malene og Astrid Søgaard vil med kogebogen Bælgfrugter genintroducere de glemte danske bælgfrugter – linser, ærter og bønner – til danskerne og gøre dem til en fast del af hverdagstallerkenen.

De to søstre Malene og Astrid Søgaard er opvokset på et landbrug, hvor ærter og hestebønner altid har været en naturlig del af planterne på marken. Nu håber de med en ny kogebog, Bælgfrugter, at skabe en bevidsthed hos den enkelte dansker om vigtigheden af at anvende danske bælgfrugter og gøre dem til en fast del af hverdagsretterne. Så bælgfrugterne – igen – kan få en fremtrædende plads i de danske køkkener.

Malene og Astrid Søgaard understreger, at »danske bælgfrugter gemmer på unikke smagsnuancer og en friskere smag, som ikke opleves på samme måde i de udenlandske, der kommer langvejsfra.«

Bælgfrugter er en kogebog dedikeret til at inspirere og guide læseren til på en simpel måde at inkorporere bælgfrugter i alle dagens måltider, til hverdag og fest, uden at gå på kompromis med smag.

Til den søde tand

I kogebogen deler søstrene ud af al deres viden om bælgfrugterne og guider til, hvordan de tilberedes og anvendes bedst muligt, så man opnår maksimalt udbytte og smag. Kogebogen indeholder både opskrifter på morgenmad, aftensmad og til den søde tand.

Der er også et væld af velkendte retter såsom lasagne, frikadeller og boller i karry, som alle er nyfortolket og har fået et bælgfrugt-tvist. Derudover introduceres smagsrigt tilbehør til retterne som farverige salater, lækre spreads og sprøde snacks.

De to søstre giver ligeledes deres bud på hvordan, man anvender bælgfrugter i velsmagende hjemmebag, desserter og kager. Kogebogen Bælgfrugter er for alle, uanset om man er inkarneret bælgfrugtsspiser eller stadig har sine første linser, ærter og bønner til gode. Du finder derfor også inspiration på opskrifter både med og uden kød.

Med i kostråd

Bælgfrugter har et lavt klimaaftryk og er utroligt næringsrige på protein, vitaminer, kostfibre og mineraler. Derfor er de også kommet med i de officielle kostråd, der har fokus på både sundhed og klima.

Udover at være kogebogsforfattere står søstrene også bag virksomheden Pure Dansk, som markedsfører og sælger økologiske danske bønner, ærter, linser og mel med bælgfrugter. Alt sammen med missionen om at få flere til at spise og lave mad med bælgfrugter fra danske marker.

Fakta om kogebogen

Titel: Bælgfrugter

Forfatter: Malene Søgaard & Astrid Søgaard

Forlag: Turbine

Sidetal: 209

Vejl. pris: 279,95 kroner

Læs også