Flemløse og Kædeby viste Case IH frem

Hele programmet af Case IH traktorer blev sammen med maskinforretningernes redskaber demonstreret ved stort arrangement på Sandager Skovgård.

Forleden var det gamle veterantraktorer, som indtog markerne på Sandager Skovgård. Dengang var det afviklingen af årets fynske pløjemesterskab og veterantraktorklubbens pløje-hyggedag. Forrige fredag var det anderledes nye og moderne traktorer, som blev vist frem og kunne afprøves på en mark på modsatte side af Rute 8 mellem Gislev og Kværndrup. Her gjaldt det en demo-dag med Case IH traktorer.

Ved arrangementet, som var det fynske indslag i Case IH Demotur 2023, omfattede blandt andet danmarkspremiere på den helt nye Case IH Optum 340 AFS Connect traktor med 340 hk plus boost.

- Der er virkelig stor interesse for den nye topmodel, hvor kabinen er markedets mest støjsvage med kun 66 dB, lød det fra Roberth Krogaard, der siden 1. maj har været salgskonsulent hos Flemløse Maskinforretning.

60 procent ny traktor

Han fremhævede også den nye topmodel i Puma-serien, model 260 AFS Connect, der har en motor på 260 hk plus boost.

- 60 procent i traktoren er nyt i forhold til den hidtidige 240-topmodel. Det gælder blandt andet den støjsvage kabine og en ny affjedring, forklarede Roberth Krogaard.

Med AFS Connect er traktorerne opkoblet til MyCaseIH, således markdata kan flyttes online fra kontoret til traktoren for eksempel til anvendelse ved præcisionsdyrkning. Endvidere kan traktoren opkobles fra serviceværkstedet til afhjælpning af fejlkoder, og via login på skærmen guide chaufføren ved serviceproblemer.

På demo-dagen blev også fremvist en Case IH LB 436 firkantpresser og aktiv redskabsstyring med Raven-systemet.

Forhandler-redskaber

I marken kørte Case IH-traktorerne med redskaber fra de to fynske forhandlere, Flemløse Maskinforretning og Kædeby Maskinforretning. For Flemløses vedkommende var det blandt andet Kuhn plove, stubharve og en seks meter Espro såmaskine.

- Vi havde taget vores Kverneland-redskaber med i marken og viste også en Hardi-sprøjte på velegnede græsområde for enden af den 25 hektar store frøgræsmark, fortalte Carsten Wessel fra Kædeby Maskinforretning efter demo-dagen.

- Det var en rigtig god dag, som startede med 43 interesserede elever fra Dalum Landbrugsskole fra klokken 8-10, og med mange kunder i dagens løb, hvor der var tid til at give de fleste en prøvetur i de fine forhold og det perfekte vejr til efterårsarbejde.

Læs også