Vådt vejr forstyrrer roekampagnen

Den seneste tids våde vejr har gjort betingelserne for roekampagnen vanskeligere, lyder det.

Det er nok gået de færrestes næse forbi, at det har været særdeles vådt de seneste uger. Det gør sig i allerhøjeste grad også gældende på Sjælland, Stevns og Lolland-Falster, og det mærker dem, der er aktive i den igangværende roekampagnen, også til. Det skriver TV2 Øst.

En af dem er Kristoffer Rasmussen, der udover at være landmand, også driver Halsted Maskinstation, der hjælper landmænd under roekampagnen. Men det går ikke så glidende, som han godt kunne tænke sig, at det gjorde.

- Konsekvenserne er jo, at vi må holde stille stort set hver anden dag, og så skubbe optagningsplanen foran os, siger han til den regionale TV2-station.

I stedet for at køre i markerne, bliver tiden brugt på at fragte de roer, der allerede er taget op, hen til sukkerfabrikkerne. Og det bliver nok at se til resten af året, lyder det fra Kristoffer Rasmussen.

- Den næste måneds tid vil der være travlhed, og det vil være kommunikation med kunderne. Folk skal byde ind om, hvor kan vi køre, siger Kristoffer Rasmussen til TV2 Øst.

Ifølge DMI kan November 2023 blive den statistisk set vådeste november i den tid, det er blevet målt.

Læs også