14,1 millioner kroner: Forskningsminigrise holder overskuddet i en urolig verden

Ellegaard Göttingen Minipigs A/S, der producerer minigrise til forskning, har med en bundlinje på 14,1 millioner kroner leveret samme overskud som i 2022, trods at de er en international eksportør af minigrise til lande som USA, Japan og Indien.

Virksomheden oplyser ikke omsætning, men bruttofortjenesten er øget fra knapt 52 millioner kroner til 53,6 millioner kroner, og egenkapitalen er ligeledes steget fra 32,2 millioner kroner til 36,4 millioner kroner.

På fem år er virksomheden gået fra en markedsandel i Europa på 10-15 procent til 20-25 procent af kategorien »ikke-gnavere« af forskningsdyr, og der har også været en normalisering i salget af minigrise til det europæiske marked, der har præget året, lyder det i ledelsesberetningen.

Og selvom salget til det nordamerikanske marked har været faldende, tror virksomheden fortsat på den amerikanske ekspansion.

- De igangsatte aktiviteter i USA fortsættes, og ledelsen anser fortsat det nordamerikanske marked for at have et væsentligt potentiale indenfor forskning, herunder anvendelse af såvel Göttingen Minipigs som genetisk modificerede minigrise. Det må forventes, at aktiviteterne i USA også i 2024 vil belaste regnskabet negativt, står der i ledelsesberetningen.

Selskabet forventer samtidig, at krigen i Ukraine ikke vil påvirke sine aktiviteter betydeligt i 2024, men at »et fortsat vigende salg til israelske kunder må forventes«.

Læs også