Erfaren brancheherre tiltræder som direktør i Dansk Gartneri

Peter Larsen-Ledet – tidligere sektordirektør i Flora Dania – er pr. 1. november 2023 tiltrådt som ny adm. direktør i den erhvervspolitiske forening Dansk Gartneri, hvorfra han skal fokusere på den grønne omstilling styrkelse af rammevilkårene for de danske gartnerier.

Efter at tidligere adm. direktør i Dansk Gartneri, Jesper Beinov, valgte at trække sig fra positionen til fordel for rollen som strategichef for Det Konservative Folkeparti, blev Peter Larsen-Ledet positioneret som konstitueret adm. direktør tilbage i oktober 2022.

Nu lidt over et år senere er Peter Larsen-Ledet officielt den nye, permanente adm. direktør i Dansk Gartneri.

Han kommer bl.a. til at stå i spidsen for omstillingen af det danske gartnerierhverv til en endnu grønnere retning for at sikre, at danske og udenlandske forbrugere kan få danske kvalitetsprodukter fra gartnerierne i fremtiden.

Lang erfaring i datter-sammenslutning

Peter Larsen-Ledet har solid brancheerfaring fra bl.a. Flora Dania-sektoren i Dansk Gartneri og har gennem de seneste 14 år haft stor succes med at skabe de bedst mulige rammevilkår for potteplantesektoren trods turbulente markeds- og konkurrencevilkår.

Ifølge bestyrelsesformand for Dansk Gartneri Mikael Petersen er den nye direktør den helt rette til jobbet med den erfaring, han kan bringe i spil:

- Peter Larsen-Ledets erfaring som Sektordirektør for Flora Dania og hans store netværk i gartneribranchen i ind og udland er en kæmpe force for medlemmerne og organisationen Dansk Gartneri. Med Peter Larsen-Ledet får vi en direktør med erfaring og god forståelse for gartneribranchen. Vi føler os meget trygge ved ansættelsen og får en direktør, der er garant for stabilitet, fortæller bestyrelsesformanden i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Gartneribranchen i Danmark er ekstremt innovative inden for både forædling, energirigtig produktion og biologisk bekæmpelse – alt sammen for at sikre en bæredygtig produktion i gartnerierne, som forbrugerne tydeligvis stiller som krav i dag. Fra gartnerierne kan vi i dag levere, hvad forbrugerne efterspørger – og danske produkter udkonkurrerer importerede produkter på langt de fleste parametre.

Han tilføjer, at rammevilkårene for produktionen i Danmark strammes konstant, hvorfor det er vigtigt at være på forkant med lovgivningen, så man kontinuerligt kan udvikle gartneriproduktionen i den rigtige retning.

Om Dansk Gartneri

Dansk Gartneri er gartnerierhvervets interesseorganisation og har til formål at sikre gartnerierhvervets optimale vilkår. Der bliver blandt andet arbejdet for:

  • Målrettet at synliggøre det danske gartnerierhverv for at fremme interessen for og viden om erhvervet

  • At styrke gartnerierhvervets omdømme

  • Tydeligt at sætte gartnerierhvervets erhvervspolitiske interesser på dagsordenen i nationale såvel som internationale spørgsmål

  • At have en aktiv holdning til den videre udvikling af det danske gartnerierhverv med indsatsområder, der afspejler erhvervets behov

Dansk Gartneri har til huse på Axelborg i København og indgår i et tæt samarbejde med Landbrug & Fødevarer.

Grønne ambitioner

Den 52-årige nye direktør for brancheforeningen glæder sig til at komme i gang i sin nye position.

Peter Larsen-Ledet tager ærbødigt mod sin nye titel og har allerede nu klare udsigter for, hvor han vil have branchen hen.

- Det er et stort privilegium at få lov til at arbejde for hele gartneribranchen. Gartnerierne leverer både sunde frugter og grønt til de danske forbrugere, hvilket bl.a. bidrager til, at vi som forbrugere kan efterleve de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen om en sund kost, som samtidig tager hensyn til klimaet. Desuden leverer den anden halvdel af Dansk Gartneris medlemmer en bred vifte af planter, buske og træer, der er med til at sikre et grønt miljø, der er med til at forbedre forbrugernes sundhed og livskvalitet, forklarer direktøren og fortsætter:

- Jeg glæder mig til i samarbejde med medlemmerne at bidrage til en endnu mere bæredygtig gartneriproduktion, hvor grøn energi, biologisk bekæmpelse og udfasning af pesticider sikrer de danske gartnerier deres konkurrenceevne også i fremtiden. Og så glæder jeg mig rigtig meget til sammen med bestyrelsen at sikre erhvervet fornuftige og stabile rammevilkår.

Som et af de første opgaver i den nye stilling kom han med et opråb fra danske frugtavlere til dagligvarebutikkerne om, at man i højere grad skulle tilgodese de lokale råvarer – som æbler – i stedet for at holde fast i den store udvalg af udenlandske import, når danske frugter er i sæson.

Læs også