Sydjysk maskinstation lukker og sætter maskinerne til salg

Der er tale om en planlagt lukning af én af Vestjyllands markante maskinstationer.

Den markante strukturudvikling blandt de danske bedrifter samt maskinstationer har gjort, at Varde Maskinstation har besluttet sig for at ophøre. Det skriver maskinstationen selv i en pressemeddelelse.

- Der er tale om en planlagt lukning af maskinstationen, hvor vi sender alle maskinerne på auktion og derefter sælger bygninger, og det hele sker med klar opbakning fra ejerne og bestyrelsen, fortæller Morten Johansen, direktør og kørselsleder på Varde Maskinstation i det vestjyske.

- Vi gør det her med åbne øjne og sikrer et kontrolleret ophør af maskinstationen, da vi ikke føler en videreførsel af maskinstationen giver mening, forklarer Morten Johansen og påpeger at den voldsomme strukturudvikling i området omkring Varde har været med til, at maskinstationen stopper med alle sine aktiviteter.

Varde Maskinstations har eksisteret i mere end 75 år og begyndte i 1947 som en andels maskinstation – og var faktisk den sidste af sin slags tilbage i Danmark indtil for få år siden, hvor det blev omdannet til et A/S.

Stor auktion i februar

Han fortæller samtidigt, at han er overbevist om, at maskinstations kunder vil blive betjent af de omkringliggende maskinstationer i området, ligesom langt de flest medarbejdere allerede har fundet andet arbejde.

- Så det næste, vi mangler at få styr på, er de mange maskiner i maskinhusene. Det er Kapow Auktioner, der kommer til at sælge alle maskiner og løsøre fra maskinstationen, som har erfaringer med salg af netop denne størrelses maskinparker, fortæller Morten Johansen.

Peter Jensen fra Kapow auktioner fortæller, at man netop nu er i gang med at gøre klar til auktionen, som kommer til at finde sted i februar:

- Den endelig dato er ikke fastsat, men det bliver cirka midt i februar – og i ægte Kapow-stil bliver det en online auktion. Det betyder, at man kan sidde hjemme i sofaen og byde på maskinerne. Hvis man gerne vil se maskinerne, før man byder, er man meget velkommen på gennemsynsdagen, som er fredag før auktionen slutter søndag, og vi skal nok melde ud, lige så snart datoen er fastsat, fortæller Peter Jensen fra Kapow Auktioner.

Læs også