Læserbrev: - Vi skal holde antallet af ulve nede på et lavt niveau

Hverken vi, husdyrene eller deres ejere kan stiltiende se på flere forfærdelige og blodige ulveangreb. Vi skal have lov til at regulere ulven, så vi kan holde antallet nede på et lavt niveau i Danmark, mener de tre venstrefolk i dette debatindlæg.

Erling Bonnesen. Asger Christensen. Anni Mathiesen. Både husdyr og mennesker må vige pladsen for de glubske ulve, fordi vi ikke har nok reguleringsmuligheder. Sådan et Danmark ønsker vi ikke, skriver de tre venstrefolk i deres læserbrev. Foto: Her er ulven i Danmark

Af Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet, Erling Bonnesen, næstformand i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg og Anni Matthiesen, gruppenæstformand, Venstre

Vi ser gang på gang, hvordan blodige ulveangreb efterlader både husdyr og husdyrholdere i vildrede.

Senest mistede 17 får på tragisk vis livet i Sønder Felding efter et ulvebesøg. Besøget var så voldsomt, at fåreejeren ikke længere tør have får på markerne.

Igen vinder ulven, og både husdyr og mennesker må vige pladsen for de glubske rovdyr, fordi vi ikke har nok reguleringsmuligheder. Sådan et Danmark ønsker vi ikke.

Danmark er ganske enkelt for lille til mange ulve. Derfor mener vi, at vi skal have lov til at regulere og skyde ulve, f.eks. ligesom man gør i blandt andet Sverige og Finland.

Ikke i orden

Man skal være hjertekold, hvis man kan holde til at høre alle de brutale historier om ulveangreb i Danmark uden at skride til handling.

Det er skrækkeligt både for dyr og ejer, når ulven får lov til at hærge fuldstændig uhæmmet. Det er ganske enkelt ikke i orden, at man bare lader stå til, mens husdyr og deres ejere lider i de dele af Danmark, hvor der er lidt længere imellem husene.

Vi har på flere niveauer allerede kæmpet en brav kamp. I EU lykkedes vi med at få Kommissionen til at genåbne det forældede Habitatdirektiv fra 1992, så vi fra europæisk side kan få nogle flere redskaber i værktøjskassen.

Herfra kræver det en ændring af Bern-konventionen, som den nye kommissær skal sikre. Derfor er det helt afgørende, hvem der får æren som ny kommissær.

Man skal være hjertekold, hvis man kan holde til at høre alle de brutale historier om ulveangreb i Danmark uden at skride til handling

Vi forfølger sagen

I Danmark har vi rejst spørgsmålet i Folketinget ved flere lejligheder og haft miljøminister Magnus Heunicke en tur på besøg i ulveland.

Det lykkedes at få sat flere penge af til støtte af ulvehegn, m.v., men det rækker ikke, kan vi se med de ulveangreb, der forekommer, ligesom der tilsyneladende igen er stigning i antallet af ulve i Danmark.

Vi forfølger sagen og vil nu også se mod vores europæiske kollegaer i Sverige og Finland, som ser ud til at have flere muligheder for at regulere.

Hverken vi, husdyrene eller deres ejere kan stiltiende se på flere forfærdelige og blodige ulveangreb. Sagt kort, så skal vi have lov til at regulere ulven, så vi kan holde antallet nede på et lavt niveau i Danmark!

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også