Kyllingeslagteriet Rose Poultry er klar til at udvide sortimentet af velfærdskyllinger, så der fra årsskiftet kan købes ECC-velfærdskyllinger i Dagrofas supermarkedskæder Meny og Spar.
Måske har du flere gange prøvet at stå ved køledisken i dit lokale supermarked og overvejet, hvad du skulle købe med hjem til aftensmad.
Fra årsskiftet kommer der endnu en valgmulighed i køledisken, når valget står på kylling. Kyllingeslagteriet Rose Poultry har nemlig indsat et hold af nyudklækkede kyllinger, der opfylder de internationale European Chicken Commitment (ECC) krav til dyrevelfærd, i stalden hos Rokkedahl.
De nyudklækkede kyllinger er klar til slagtning og pakning om 45-48 dage, og fra årsskiftet kan de købes i Dagrofas supermarkedskæder Meny og Spar.
- I dag tager vi et stort skridt mod bedre dyrevelfærd. I samarbejde med Rokkedahl og Dagrofa har vi netop indsat et hold nyudklækkede ECC-kyllinger i Rokkedahls stalde. Vi har gennem de seneste år oplevet en stigende interesse for langsommere voksende kyllinger fra vores detail- og foodservicekunder, og det glæder mig meget, at Dagrofa som de første af vores detailkunder vil være med på rejsen mod endnu bedre dyrevelfærd, siger Morten Cederberg, salgsdirektør hos Rose Poultry, i en pressemeddelelse.
Rose Poultry vender tilbage til rødderne
En langsom voksende race
ECC-velfærdskyllinger er den nyeste satsning fra Rose Poultry, som sikrer, at deres produkt lever op til den europæiske standard, som er udarbejdet af nogle af verdens ledende dyreværnsorganisationer, og anerkendt af dyrevelfærdsorganisationer verden over, herunder af Anima og Dyrenes Beskyttelse som værende »Better Chicken Welfare«.
Den nye produktsatsning er af en langsommere voksende race, der har adgang til udearealer, og i stalden har de mere plads og naturligt lys. I stalden får kyllingerne med ECC-mærket halm, som de kan rode i og spise som grovfoder. Om 45-48 dage bliver de slagtet på en måde, som dyrevelfærdsorganisationer verden over anser som den klart mest skånsomme aflivningsmetode.
Kyllingeslagteri udvikler effektiv kemi til rens af spildevand
Når velfærdskyllingerne rammer køledisken i Meny og Spar, bliver de solgt under mærket Himmerland-kylling, og de får påsat et ECC-mærke, som markerer, at kyllingen er opdrættet med omtanke.
- Det er dejligt, at vi snart kan introducere Himmerland-kyllingen for vores kunder i Meny og Spar. Jeg er glad for, at vi som koncern kan bidrage til, at dyrevelfærden i Danmark hele tiden rykker sig, siger Kate Hummelmose, kategorigruppechef i Dagrofa.
Stor efterspørgsel
Samarbejdet mellem Rose Poultry og Dagrofa er helt nyt og sikrer altså, at de første ECC-velfærdskyllinger lander i køledisken ved årsskiftet.
På verdensplan er efterspørgslen på ECC-kyllinger dog meget høj. Her har 270 store, multinationale aktører som KFC, Mark & Spence og Q8 forpligtet sig til at sælge ECC-certificeret kylling i løbet af 2026, og flere af Rose Poultry’s kunder har gennem længere tid efterspurgt muligheden for at kunne købe danske kyllinger, der opfylder de internationale ECC-krav til dyrevelfærd.
- Nu starter vi ud sammen med Dagrofa, og så forventer jeg, at vi over tid øger mængden af ECC-kyllinger. Vi er i positiv dialog med andre af vores kunder, både detailkunder og foodservicekunder, fortæller Morten Cederberg.
Slagteri garderer sig mod mangel på arbejdskraft