ASF breder sig fortsat i Tyskland

Den afrikanske svinepest breder sig stadig i Tyskland, men hvor vi sidste år så smitte springe tværs over landet fra øst til vest, så er det i delstaten Brandenburg, at smitten fortsætter videre ud i områder, hvor den ikke tidligere har været registreret.

De tyske myndigheder har i sidste uge konstateret et tilfælde af afrikansk svinepest i en mindre besætning med 11 svin ved byen Cottbus i Brandenburg. Det skriver Landbrug & Fødevarer i sit Markedsnyt for grisekød. 

Det er første gang i 2023, der konstateres afrikansk svinepest i en tysk svinebesætning. I 2022 og 2021 blev der konstateret henholdsvis tre og fire tilfælde af afrikansk svinepest i tyske svinebesætninger. 

Det er således 8. tilfælde af afrikansk svinepest i en tysk svinebesætning, og 5. gang sygdommen findes i en besætning i Brandenburg. Det var også i delstaten Brandenburg, det første tilfælde af afrikansk svinepest i vildsvin blev fundet tilbage i september 2020.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også