Sverige indhegner område med ASF

De svenske myndigheder har onsdag i sidste uge påbegyndt en egentlig indhegning af det ramte kerneområde med afrikansk svinepest ved byen Fagersta. Det skriver Landbrug & Fødevarer i sit Markedsnyt for grisekød.

Undersøgelser af døde vildsvin over hele landet i den seneste måned har ikke påvist afrikansk svinepest uden for det ramte område. Man er fortsat oppe på 49 døde vildsvin med afrikansk svinepest i kerneområdet ved Fagersta.

Når indhegningen er færdiggjort, er det tanken at lade sygdommen rase ud indenfor det ramte område, så alle tilbageværende vildsvin i området dør.

Udenfor indhegningen vil man påbegynde en intensiv jagt på vildsvin, så man kan få en form for »bufferzone« omkring det indhegnede område. Dette gør man for at mindske risikoen, for at et vildsvin skal finde vej ind i kerneområdet og derefter komme ud igen med smitte.

Den intensive jagt på vildsvin i naboområderne til det ramte område kommer til at foregå ved hjælp af fælder og nattejagt, oplyser SVT Nyheter.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også