Danish Crowns kreaturnotering er uændret

En stigning i mængden af råvarer i markedet presser Danish Crowns afsætning af kalve- og oksekød. Således er noteringen stillestående for den kommende uge, selvom markedet over længere tid har haft en pil nedad.

Både i Danmark og i udlandet er der flere råvarer i markedet, og det sætter sit præg i afsætningen af kalve- og oksekød. Alligevel er både hjemmemarkederne og eksporten i Sydeuropa med til at generere en solid bund for afsætningen i Danish Crown Beef. I Danmark er markedet fortsat drevet af kampagner i detailledet, mens salget til food service fortsat er positivt.

Det betyder, at Danish Crowns notering for oksekød er uændret for den kommende uge.

- Vi har set en pil ned i markedet i Danmark over længere tid. Salget er primært drevet af kampagner fra supermarkeder, hvor vi har en fornuftig position. Afsætningen til foodservice-kunderne har igennem en længere periode været fornuftig og meget stabil, siger salgsdirektør i Danish Crown Beef, Henning Sønnichsen.

Korte handelshorisonter

I forhold til eksportmarkederne i Sydeuropa handles der med kortere horisont, mens handlen til Skandinaven er fornuftig. De øvrige markeder i Europa er uændrede. Salget af biprodukter er fortsat under pres, og priserne er i nedadgående retning.

- Vi arbejder hårdt på at holde vores niveau i salget til eksport, og det bliver opgaven i de kommende uger, siger Henning Sønnichsen og fortsætter:

- Vores kunder arbejdet med korte horisonter, og flere af dem er tilbageholdende med at kigge længere frem i tiden. Derfor arbejder også hårdt på at få nye ordre ind på eksportmarkederne bredt set.

Der er slagtet som forventet på slagterierne i Aalborg og Holsted, og dermed slagtet op ved ugens udgang. Det samme billede ventes i den kommende uge, beretter slagterivirksomheden.

Læs også