Danish Crown fastholder notering: - Men reelt er der tale om en nedgang på 20 øre

Selvom noteringen er uændret, skal man huske, at tillægget for indberetning af indsættelse af smågrise og bæredygtighedsdata bortfalder i uge 40.

Salget af grisekød i Europa er stabilt uden at være prangende. I den sydlige del af Europa er udbuddet af slagteklare grise stigende på grund af årstiden, og det rammer priserne på enkelte delstykker.

Det skriver Danish Crown, der således fastholder noteringen for slagtesvin med på 12,50 kroner i uge 40.

- Men reelt er der tale om en nedgang på 20 øre, da tillægget for indberetning af indsættelse af smågrise og bæredygtighedsdata fra næste uge bortfalder og afløses af et fradrag for de andelsejere, der ikke indberetter, skriver selskabet.

- Der er nogle balancer, som altid forskubber sig, når sommersæsonen slutter, og antallet af turister i Spanien og den sydlige del af Frankrig og Italien går mærkbart ned, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

- Det får udbuddet af nogle varer til at stige i Mellem- og Nordeuropa, hvilket skubber lidt til priserne. Al handel sker fortsat med meget kort tidshorisont, fordi der er stor usikkerhed om priserne gående fremad, tilføjer han.

Eksporten ud af Europa falder

Når der er usikkerhed om priserne gående fremad, selv om antallet af slagtninger i Europa har taget et stort dyk, så skyldes det, at eksporten ud af Europa stort set er faldet tilsvarende.

- Priserne i Europa frem mod jul vil være styret af niveauet for eksporten ud af Europa. Udfordringen på den front er fortsat konkurrencen fra billigere produkter fra særligt USA og Brasilien, siger siger Mads Stougaard og fortsætter:

- Til eksempelvis Australien, som er et marked Spanien ikke har adgang til, har netop amerikanerne løftet deres eksport mærkbart på bekostning af varer fra særligt Holland og Danmark. Det kan dog hurtigt ændre sig, og vi har trods en nedgang i mængderne stadig solgt løbende til stort set alle vores kunder dernede.

Læs også