Messe melder sig ind i kampen om klima og unge

NutriFair vil sammen med en række udstillere på januar måneds messe i Fredericia hjælpe landmanden i klimakampen. Flere udstillere er klar med produkter og teknologi, som kan sikre besparelser for landmanden – både på CO2 og på pengepungen. Derudover er produktnyheder, ESG og unge landmænd i fokus på messen.

Der er næppe den danske landmand, som ikke selv har oplevet, at vejret ændrer sig i disse år. Det er næppe heller forbigået nogens opmærksomhed, at der er politisk bevågenhed på klimaet og den grønne omstilling som aldrig før.

Når NutriFair slår dørene op 17. og 18. januar, kommer klimaet da også højt på dagsordenen. Og det er en helt bevidst strategi, forklarer projektleder ved Messe C, Ida Brøgger Hahn.

- Vi skal sikre, at messeprogrammet rummer de temaer, som fylder i branchen. Et af de temaer er klima- og energidagsordenen, og derfor har vi et stort fokus her. Det gælder både, når vi kigger på udstillerne, som er med i år, men også i sceneprogrammet, forklarer hun.

Klima- og energianlæg til bedriften

Blandt andre kommer den danske virksomhed GreenFarm og holder oplæg om deres løsning til landmanden – et lokalt klima- og energianlæg til bedriften.

- Vi ved, at branchen står overfor et skifte, og der kommer til at være nogle strukturelle ændringer på bedrifterne for at kunne leve op til fremtidens krav. Det synes jeg, at vi i den grad tager højde for med programmet på energi-scenen til januar, siger Ida Brøgger Hahn.

Blandt udstillerne med klimafokus er blandt andet UniSon, A-Consult Agro, Højgaards og KlimaEnergi, der har debut som udstiller på NutriFair.

- Det er messens energitema, som fangede vores interesse, og landbruget er en af de brancher, som vi har størst fokus på netop nu. Vi vil gerne være med til, at landbruget bliver gjort endnu grønnere, men særdeles også bidrage til, at landmanden får nogle løsninger til at spare penge. Og derfor var vi ikke i tvivl om, at vi skulle med på NutriFair, fortæller marketingsansvarlig hos Klimaenergi Camilla Meldgaard.

Solceller på taget eller i marken

KlimaEnergi skræddersyr løsninger til den enkelte bedrift – herunder solcelleanlæg til staldtage eller på jorden ved et uudnyttet grønt areal. Firmaet har udviklet case-beregninger til flere forskellige typer af svine- og kvægbrug.

Firmaet står på NutriFair klar til at fremvise beregninger på besparelser ved installation af solceller til hvert enkelt segment inden for landbruget.

Foruden energi er der også fokus på produktnyheder til husdyrproducenterne, ESG i landbruget og fødevareindustrien.

De unge i fokus

Der er ligeledes fokus på unge landmænds rolle i fremtidens, danske landbrug.

- Vi vil gerne sørge for, at NutriFair også er stedet for de unge, hvor de får ny viden, netværker og bliver taget godt imod i branchen. Der er jo en klar udfordring med gennemsnitsalderen på landmænd i Danmark, og vi vil gerne hjælpe til med, at de unge kommer godt i gang med landbruget.

- Vi vil gerne være med til at sørge for, at der er nogle beslutningstagere i landbruget – også i fremtiden. Så vi skal jo have dem i gang, og så er det lige meget om de er ansatte og måske har ansvaret for en del af produktionen, eller man gerne vil ud at være selvstændig, pointerer projektleder ved Messe C, Ida Brøgger Hahn.

NutriFair 2024 byder på mere end 220 udstillere og afholdes 17. og 18. januar i Messe C i Fredericia. Billetter er gratis og kan hentes på NutriFair.dk.

Læs også