Græsarealer og grovfoder på Borgeby Feltdagar

Med dette tema ønsker arrangørerne at engagere alle lige fra deltidslandmænd med få hektar græsarealer og grovfoder i deres afgrødeproduktion til store husdyrhold og maskinstationer.

I følge den svenske Landbrugsstyrelse udgør græsarealer halvdelen af Sveriges landbrugsareal.

Så græs og grovfoder har stor betydning på den anden side af Sundet.

I år har arrangørerne derfor skabt et særligt temaområde på messen med gårde, stande, seminarer om temaet Græsarealer og Grovfoder og udstillende virksomheder.

På temaområdet er der en overflod af demo-gårde med emner som for eksempel græsblandinger, høsttider for græsarealer, sorter og plantebeskyttelse i majs samt etårige afgrøder til foder.

Maskindemo omkring græs

Maskindemonstrationen til græsarealhøst er sædvanligvis det mest besøgte område på Borgeby Feltdagar.

Bag mikrofonen står i år Mats Håkansson, plantedyrkningsrådgiver særligt omkring græsareal og grovfoder hos HIR Skåne. Han påpeger, hvordan græshøsten har ændret sig i løbet af de seneste år i takt med, at tidspunktet for høsten er blevet mere fokuseret.

- Kunder, jeg møder i min hverdag, diskuterer flittigt, hvordan høsttidspunktet for græsarealer kan optimeres, fordi det i høj grad påvirker høstens kvalitet, men også og hvordan timingen påvirker afstanden til næste høst. Det glæder vi os især til at vise i Borgeby i år, lyder det fra Mats Håkansson.

Læs også