ASF i Tyskland: Flere tilfælde bekræftet

De tyske myndigheder har i weekenden bekræftet, at der er fundet yderligere tre vildsvin med afrikansk svinepest i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern.

De nye fund kommer, efter der i sidste uge blev fundet et vildsvin med afrikansk svinepest, skriver Landbrug & Fødevarer i »Markedsnyt for Grisekød«.

Man er således nu oppe på i alt fire vildsvin med afrikansk svinepest i delstaten.

Alle de fundne vildsvin med afrikansk svinepest er fundet i et område, der ligger mindst 60 km. fra den besætning, der i forrige uge fik konstateret afrikansk svinepest. Det er således usikkert om de to hændelser er forbundne.

At smitten nu er konstateret i vildsvin i delstaten, gør imidlertid situationen mere alvorlig. De hidtidige erfaringer med afrikansk svinepest i Europa viser, at når først vildsvin i et område er smittet, er det meget svært at komme af med smitten igen. Og ofte er det kun et spørgsmål om tid, inden smitten springer fra vildsvin til en eller flere af områdets svinebesætninger, skriver Landbrug & Fødevarer.

Et land der dog er særligt hårdt ramt er Vietnam, hvor 57 af landets 63 provinser har oplevet nye udbrud, rapporterer Reuters Bureau.

Myndighederne i landet har indtil nu i denne omgang slået 230.000 svin ned, rapporteres det. Men ifølge regeringen spreder udbruddene sig på en kompliceret måde. Det hedder videre i en udtalelse fra regeringen, at det »truer med at sprede sig i en større skala«.

Myndighederne i Vietnam har ellers gennem længere tid rapporteret om en situation, hvor afrikansk svinepest var under kontrol, og landets svineproduktion hastigt er på vej til at blive genopbygget til niveauet fra før afrikansk svinepest ramte landet.

Vietnams import af grisekød i de første 9 måneder af 2021 rapporteres at være steget med 23 pct. til 240.000 tons. Særligt fra Rusland og Tyskland har Vietnam oplevet en stærkt stigende import i 2021. Mere end halvdelen af importen i 2021 kommer således fra de to lande, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Læs også