Laveste notering i 18 år: Den perfekte storm presser svineproducenterne til det yderste

Markedet for svinekød har i længere tid været under pres. Stigende råvarepriser, corona og afrikansk svinepest har alle været faktorer, der har påvirket noteringen på svinekød i nedadgående retning til det nyeste lavpunkt på 7,90 kroner/kg. En pris, der giver anledning til bekymring i industrien.

8 kroner og 10 ører.

Så lavt ramte svinenoteringen i sidste uge og rammer dermed det laveste punkt i 18 år efter at have ligget på 8,40 kroner i en længere periode. Et lavpunkt, der i denne uge faldt med 20 øre mere og ramte 7,90 kroner. 

Sidste uges 30 øres dyk skyldtes, at man fra Danish Crowns side kunne bekræfte smittetilfælde af afrikansk svinepest i Italien – et land, der aftager en del smågrise og kød fra Danish Crown.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også