Kombinationen af bladgødning og biostimulant har givet ekstra merudbytte i kartofler

Firmaet Azelis har samlet erfaringer i Norden med deres specielle bladgødninger. – Vi har set en særlig god effekt af at tilsætte en biostimulant fra havtang til bladgødningerne, lyder erfaringerne.

I de seneste tre år har der været afprøvet en kombination af de to bladgødninger Lebosol Potato Care og Lebosol Magnesium sammen med netop biostimulanten Azelis Seaweed. - Det har givet svært gode resultater både med hensyn til tons merudbytte i kartoflerne og samtidig med en optimal kvalitet, lyder det fra Azelis. På det seneste er der kommet en biostimulant til i form af Azelis Seaweed. Som navnet antyder, indeholder det ekstrakt fra havtang fra det kolde nordlige Atlanten. Fotos: Azelis Lebosol har specialiseret sig i bladgødskning i over 30 år, hvor man blandt andet skræddersyer produkter efter individuelt behov. Lebosol Potato Care er en bladgødning specielt udviklet til kartofler med blandt andet fosfor, zink, mangan, kobber og molybdæn.

I de seneste tre år har belgiske Azelis afprøvet en kombination af de to bladgødninger Lebosol Potato Care og Lebosol Magnesium sammen med biostimulanten Azelis Seaweed i kartofler.

- Det har givet svært gode resultater både med hensyn til tons merudbytte i kartoflerne og samtidig med en optimal kvalitet. Det skyldes især kombinationen af bladgødning og biostimulant, men produkterne kan også med fordel anvendes hver for sig, oplyser Azelis til Effektivt Landbrug.

Rigtig anvendelse vigtig

Bladgødning er som bekendt en effektiv og målrettet gødningstype.

- Det giver muligheder for at gødske optimalt med netop det, som kartofler mangler i vækstsæsonen. Men det er også vigtigt at understrege bladgødningens begrænsninger og at det ikke kan erstatte den almindelige gødning i jorden, understreger Azelis.

- Bladgødskning er et supplement til at toppe op med lige de næringsstoffer, som kartoflerne mangler på et tidspunkt i vækstsæsonen.

En god effekt af bladgødning sikres ved at sørge for god dækning af kartoffelplanternes blade på både over- og undersiden, samt ved at tilføre bladgødningen tidlig om morgenen eller sent om eftermiddagen, når luftfugtigheden er høj og næringsoptagelsen gennem bladene maksimal.

Biostimulant fra havet

Azelis Seaweed er et af de nyere produkter i porteføljen. Som navnet antyder, indeholder det ekstrakt fra havtang fra det kolde nordlige Atlanten.

- Azelis Seaweed hed tidligere Acadian og har været fremme både i Norden og på verdensplan i en lang årrække. Det er derfor velafprøvet og tilpasset erfaringer, så det har en god stimulerende effekt på både kartoffelplanternes rodudvikling, generelle vækst, stresstolerance og sygdomsresistens, lyder det fra firmaet.

Til kartofler er doseringen 2,5 liter Azelis Seaweed pr. hektar tilført to til fire gange i løbet af vækstsæsonen.

Azelis har i en årrække markedsført to velafprøvede bladgødningsmidler til kartofler på det skandinaviske marked i form af produkterne Lebosol Potato Care og Lebosol Magnesium 400 SC.

Lebosol har specialiseret sig i bladgødskning i over 30 år, hvor man blandt andet skræddersyer produkter efter individuelt behov.

Lebosol Potato Care er en sådan bladgødning specielt udviklet til kartofler med blandt andet fosfor, zink, mangan, kobber og molybdæn.

Læs mere om Kartoffeldyrkning

Hold dig informeret om de vigtigste nyheder inden for kartoffeldyrkning. Opdag ny teknologi, og lad dig inspirere af branchens mest bæredygtige og effektive praksisser.

Læs mere her

Læs mere om Gødskning

Hold dig opdateret om de afgørende nyheder inden for gødskning. Udforsk ny teknologi og lad dig inspirere af de mest bæredygtige og effektive metoder i branchen.

Læs mere her

Læs også