Syv medarbejdere ejer nu maskinforretning: Bredt ejerskab for fremtiden

Anker Bjerre A/S i Mejrup ved Holstebro og med afdeling i Lemvig, der med 62 medarbejdere er blandt landets største maskinforretninger, har internt både udvidet ejerkredsen og skiftet direktør.

Anker Bjerre A/S er en bredspektret maskinforretning, med mange aktiviteter og en stærk lokal forankring i det midt- og vestjyske område. Det afspejler sig også i ejerkredsen, som nu består af syv nøglemedarbejdere fra virksomhedens forskellige afdelinger.

- I modsætning til forretninger med måske kun én ejer er jeg sikker på, at vi med vores konstellation husker alle grene og har fokus på hele virksomheden. Samtidig giver det en fremtidssikring og løbende udviklingspotentiale med ejere, som hele tiden har hånden på kogepladen, og som ved, hvad der rører sig i markedet gennem det daglige arbejde og med hver deres store netværk.

Maskinforretningens direktør siden 2008, Anders Frandsen, er derfor meget tilfreds og stolt over, at fire medarbejdere pr. 1. oktober har overtaget den 25 procent ejerandel, som økonomiansvarlige Anne Marie Kvistgaard efter 18 år som medejer ønskede at overlade til andre i virksomheden.

De fire nye medejere er lagerchef Henrik Hedegaard (39), værkfører Jeppe Vestergaard (31), salgskonsulent for landbrug Søren Romby (40) og salgskonsulent indenfor have/park-området, Tinus Bay Madsen (33).

Direktørskifte

De øvrige tre hidtidige i ejerkredsen med hver 25 procent er værkfører Per Damgaard (57) samt Anders Harder (38) og Anders Frandsen (61), som begge er salgskonsulenter i den daglige drift.

I forbindelse med udvidelsen af ejerkredsen har Anders Frandsen overdraget titlen som direktør til Anders Harder.

- Gennem længere tid har vi to arbejdet tæt sammen om de ledelsesmæssige opgaver, og derfor var det et oplagt tidspunkt med direktørskiftet, siger Anders Frandsen, der har været ansat i maskinforretningen siden 1995 og været medejer siden 2005, hvor grundlæggeren Anker Bjerre indledte det interne generationsskifte.

Fra Bornholm

Den nyudnævnte direktør kom til Anker Bjerre A/S i 2007 som landbrugsuddannet fra fødeøen Bornholm.

- Jeg bankede på og spurgte, om der var arbejde at få, og startede så på værkstedet, fortæller Anders Harder, der dog hurtigt kom ind i salgsafdelingen for have-/parkmaskiner og senere entreprenør- og skovområdet, som han fortsat varetager.

Anders Harder går ydmygt ind til direktøropgaven, og glæder sig til det fortsatte meget nære samarbejde med Anders Frandsen og de øvrige ejere.

- Alle har de stærkt fokus på hver deres område, og vi mødes jo hele tiden på gangene i virksomheden. Samtidig har vi en meget dedikeret og dygtig medarbejderstab som et stærkt fundament for virksomheden og ikke mindst for kunderne. Vores vision og mission er uændret. Vi ønsker fortsat at kunne servicere både landbruget, erhvervskunder og private. Vi er ikke kun en salgsorganisation, men har mange grene i virksomheden, som vi i ejerkredsen gerne vil afspejle og udvikle, understreger direktør Anders Harder.

62 ansatte

Virksomheden, som iværksætteren Anker Bjerre startede i 1975 fra sin bopæl i Mejrup lidt uden for Holstebro, er blandt landets største maskinforretninger - med over 10.000 kvadratmeter under tag og en stab på 62 medarbejdere, heraf de 13 i afdelingen i Lemvig, som blev overtaget i 2009.

Det startede med forhandling af David Brown traktorer, inden Anker Bjerre i 1983 fik Ford-traktorerne ind i sin forretning. I perioden fra 2000 til 2011 gælder det forhandlingen af John Deere, inden de blå traktorer igen får deres indtog i Mejrup.

- Det skete helt præcist den 3. september 2012 - på min 50-års fødselsdag. Det var på alle måder en stor dag, og siden er det nærmest kun gået fremad med næsten en fordobling af medarbejderstyrken, lyder det fra Anders Frandsen.

- Mange lokale landmænd var jo vant til Ford-traktorerne, og med full line aftalen med New Holland fik vi både forhandlingen af traktorer, høstmaskiner, redskaber og entreprenørmaskiner som et stærkt fundament og brand for både virksomheden og kunderne.

Bredt udvalg af maskiner

På redskabssiden har Anker Bjerre A/S forhandlingen af Amazone, Kverneland, Kongskilde, Maschio, Baastrup-vogne og Fasterholt vandingsmaskiner samt meget andet.

Indenfor entreprenørområdet, der også tæller kvægbruget, når det gælder læssemaskiner, rendegravere og andet grej, er der stor aktivitet ud over New Holland-produkterne, bl.a. med forhandlingen af Schäffer minilæssere i rød og gul udgave.

Både i Mejrup og Lemvig er der butikker spækket med udstyr til både erhverv og private. På have-/parkområdet spænder sortimentet bredt fra robotplæneklippere til de større græsklippere, havetraktorer og ATV’er, men også udstyr til skoventreprenører og skovejere har gennem mange år været en stor aktivitet hos Anker Bjerre A/S.

- I det hele taget er det vores intention at have et stort udbud af maskiner på lager, netop for at kunne opfylde kundernes behov til en hver tid, understreger Anders Harder, mens han og Anders Frandsen viser rundt i faciliteterne i Mejrup.

Ejerforhold - Anker Bjerre A/S

1975:

Virksomheden grundlægges af iværksætter Anker Bjerre

2005:

Glidende generationsskifte indledes. Tre medarbejdere Anders Frandsen, Anne Marie Kvistgaard og Per Damgaard indgår i ejerskabet

2015:

Anker Bjerre sælger sin del af virksomheden. Anders Harder indtræder i ejerskabet, hvor han og de tre hidtidige medarbejdere nu har hver 25 procent ejerandel

Pr. 1. oktober 2023:

Anders Harder (38) – direktør/salgskonsulent - skov, ejerandel 25% (ansat i 2007)

Anders Frandsen (61) – salgskonsulent – landbrug, ejerandel 25% (ansat i 1995)

Per Damgaard (57) – værkfører, ejerandel 25% (ansat i 1987)

Henrik Hedegaard (39) - lagerchef, ejerandel 6,25% (ansat i 2010)

Jeppe Vestergaard (31) - værkfører, ejerandel 6,25% (ansat i 2008)

Søren Romby (40) - salgskonsulent – landbrug, ejerandel 6,25% (ansat i 2008)

Tinus Bay Madsen (33) - salgskonsulent – have/park, ejerandel 6,25% (ansat i 2013)

Anker Bjerre A/S

Grundlagt i 1975 af Anker Bjerre fra egen bopæl i Mejrup, lige øst for Holstebro

Første traktorforhandling er af David Brown, fra 1983 Ford og fra 2000-2011 John Deere-forhandling. Fra 2012 full line forhandling af New Holland

Øvrige forhandlinger er i dag blandt andet Amazone, Kverneland, Baastrup, Fasterholt, Schäffer, Ferris, Polaris, TP flishugger, He-Va, Tajfun, Greentec, Jyfa, Mashio, Husqvarna m.fl.

I 1993 rykker Anker Bjerre til den nuværende adresse (på en stor nabogrund)

I 2009 overtages Lemvig Maskinforretning

I 2022 opføres en ny maskin- og udstillingshal på 2.200 kvadratmeter. I Mejrup rådes i dag over 7.500 kvadratmeter bygninger og 3.000 kvadratmeter i Lemvig

62 medarbejdere

20 servicevogne

Nettoresultat efter skat i seneste årsregnskab: 7 millioner kroner

Læs også